Η Walmart κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla…

Μήνυση εναντίον της Tesla κατέθεσε η Walmart Inc., υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στα πρότυπα της βιομηχανίας στην εγκατάσταση ηλιακών πάνελ πάνω από εκατοντάδες καταστήματα, με αποτέλεσμα πολλαπλές πυρκαγιές σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ.

Η Walmart δήλωσε ότι είχε μισθώσει ή διέθεσε άδεια χώρου στέγης σε πάνω από 240 καταστήματά της στη μονάδα ενεργειακών λειτουργιών της Tesla, παλαιότερα γνωστή ως SolarCity, για την εγκατάσταση και λειτουργία ηλιακών συστημάτων. Αλλά από τον Νοέμβριο, έχουν ξεσπάσει φωτιές σε τουλάχιστον επτά από αυτά τα καταστήματα, αναγκάζοντας την αποσύνδεση όλων των ηλιακών πάνελ για την ασφάλεια του κοινού.

Οι επιθεωρητές της Walmart διαπίστωσαν ότι η Tesla «επέδειξε εκτεταμένη και συστηματική αμέλεια και δεν τήρησε τις συνετές βιομηχανικές πρακτικές κατά την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση των ηλιακών συστημάτων της», σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε την Τρίτη στο κρατικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Walmart επιδιώκει να παραγάγει το 35% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 350 ηλιακές εγκαταστάσεις και έχει υπογράψει συμβάσεις για να προσθέσει περισσότερες από 120 νέες εγκαταστάσεις μέχρι το επόμενο έτος, ανέφερε στην έκθεσή της για τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς της στόχους.

Η Tesla είναι γνωστή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, αλλά η ηλιακή μονάδα που είχε αποκτήσει το 2016 είχε στόχο να πουλήσει ηλιακή ενέργεια και μπαταρίες για την αποθήκευση ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να μειώσουν τους ηλεκτρικούς λογαριασμούς και τα αποτυπώματα άνθρακα. Η Walmart ήταν από τους πρώτους πελάτης των ηλιακών πάνελ της SolarCity, καθώς και των μπαταριών της Tesla, και έχει παραγγείλει το ηλεκτρικό φορτηγό Semi της εταιρείας, το οποίο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί.

Πολλά από τα πάνελ της Tesla είχαν ελαττώματα που μπορούσαν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι ή ήταν εύκολα αναγνωρίσιμα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δήλωσε η Walmart, υποδεικνύοντας ότι ο Tesla έκανε ελλιπείς διαδικασίες ελέγχου ή δεν είχε επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις καθόλου. Οι επιθεωρητές της Walmart είδαν επικίνδυνες συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων των χαλαρών και κρεμασμένων καλωδίων σε διάφορες τοποθεσίες, σύμφωνα με την μήνυση.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν έως και 1,7% στα $222,11 στις 5:45 μ.μ. την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η μετοχή έχει χάσει το 32% της αξίας της φέτος.

Η Walmart ζητά από το δικαστήριο να αποφανθεί ότι η Tesla παραβίασε το συμβόλαιό της, να διατάξει την εταιρεία να αφαιρέσει τα ηλιακά πάνελ από όλα τα καταστήματά της και να αποδώσει αποζημιώσεις ίσες με το κόστος και τα έξοδα παροχής συμβουλών σε σχέση με τις πυρκαγιές.

Check Also

Goldman Sachs: Η κατρακύλα της τουρκικής λίρας θα συνεχισθεί

Share Twitter Περαιτέρω υποχώρηση της τουρκικής λίρας διαβλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, λίγες …

Απεγνωσμένη η Ιταλία για χρήματα: Πουλά ομόλογο στην καρδιά του Αυγούστου

Share Twitter Τον Αύγουστο, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνήθως σταματούν την έκδοση χρέους και οι επενδυτές …