Η Thomas Cook, το παλαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο έχει οικονομικά προβλήματα λόγω Brexit

Σε συζητήσεις για την εξαγορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου του ομίλου της Thomas Cook βρίσκεται η Fosun International, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News.

Η εισηγμένη στο Χονγκ Kονγκ Fosun είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook και βρίσκεται ήδη σε επαφές με την JPMorgan Chase & Co. για την εξαγορά του συγκεκριμένου κλάδου επιχειρηματικής δραστηριότητας της Thomas Cook.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν σε πρόταση εξαγοράς.
Πάντως, η όποια προσφορά της Fosun δεν θα περιλαμβάνει την αεροπορική εταιρεία της Thomas Cook, την οποία είναι αδύνατο να αποκτήσει λόγω των κανονισμών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Thomas Cook, το παλαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο, δέχθηκε τον περασμένο μήνα προσφορά για τον σκανδιναβικό της βραχίονα από την εταιρεία private equity Triton Partners. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζει την προσφορά, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.Ο όμιλος έχει πάρει επίσης προσφορά και για την αεροπορική της από την πορτογαλική Hi Fly, σύμφωνα με την Mail on Sunday.

Η Thomas Cook αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ μεγαλύτερες δυσκολίες δημιουργεί και το γενικότερα δυσμενές περιβάλλον στον τομέα ταξιδίων, λόγω χαμηλών κρατήσεων αλλά και της αβεβαιότητας που πηγάζει από το Brexit.

H πώληση τουλάχιστον μέρους των δραστηριοτήτων της είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία, καθώς ένα νέο δάνειο 300 εκατ. λιρών που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα εξαρτάται και από την πώληση κάποιας δραστηριότητας.

Check Also

Πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Έρχεται φονικότερη πανδημία – Κίνδυνος το εμβόλιο να πάει στους πλούσιους

Share Twitter Ζοφερές προβλέψεις από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη και ιδρυτή της Microsoft, …

Ο 49χρονος Έλον Μασκ, είναι ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Share Twitter Ο 49χρονος Έλον Μασκ, είναι ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Ο Έλον …