Η Ryanair μειώνει δρομολόγια και χωρητικότητες τον χειμώνα

Σε μείωση του πτητικού της προγράμματος και της παρουσίας της σε πολλές χώρες προχωρά και για τους χειμερινούς μήνες η Ryanair, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν καθηλώσει τη ζήτηση στην Ευρώπη.

Η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει στο 40% της δυναμικότητας που είχε τον χειμώνα του 2019, έναντι προηγούμενου σχεδιασμού να λειτουργήσει στο 560% της χωρητικότητας.

Η Ryanair θα μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών που έχει στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βιέννη για τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς οι κρατήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα Πέμπτη.

Αρχικά, οι αεροπορικές είχαν δώσει «σήμα» για μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ώστε να δώσουν ώθηση στη ζήτηση, ωστόσο με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν αναμένεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα σύντομα – το αντίθετο.

Οι ανταγωνιστικές EasyJet και Wizz Air Holdings μειώνουν επίσης τη δυναμικότητά τους καθώς προσπαθούν να διαφυλάξουν τη ρευστότητά τους και να πορευθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Η EasyJet με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, σχεδιάζει να πετάξει με μόλις το 25% της δυναμικότητά της κατά το δ’ τρίμηνο. Η τρίτη μεγαλύτερη, Wizz air με το 50% αυτόν τον μήνα, ενώ είναι πιθανό ότι αυτό θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Check Also

Οι υπαλλήλοι της Amazon θα εργάζονται από το σπίτι τους έως τον Ιούνιο του 2021

Share Twitter Η Amazon, σκοπεύει να αφήσει τους υπαλλήλους της να συνεχίσουν να εργάζονται από …

Κυκλοφόρησαν τα καινούρια χαρτονομίσματα των 5 ευρώ

Share Twitter Κυκλοφόρησαν τα καινούρια χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και η διαφορά τους με τα …