Η Nestle βρήκε τρόπο να δημιουργεί σοκολάτα χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης

Έναν τρόπο να δημιουργήσει σοκολάτα χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης, στηριζόμενη σε υπολείμματα από κακαόδεντρα ως γλυκαντική ουσία, ανακάλυψε η Nestle, εναρμονιζόμενη με τη ζήτηση της αγοράς που επιτάσσει στροφή στα πιο φυσικά και υγιεινά προϊόντα.

Η εταιρεία τροφίμων χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη τεχνική για να μετατρέψει τον λευκό πολτό που καλύπτει τους κόκκους του κακάο σε μια σκόνη που περιέχει φυσικά σάκχαρα.

Μάλιστα, αυτό το φθινόπωρο στην Ιαπωνία, η Nestle θα αρχίσει να πουλά σοκολάτες KitKat με μαύρη σοκολάτα 70% κακάο με βάση τη νέα συνταγή, η οποία δεν περιλαμβάνει πρόσθετα σάκχαρα, όπως δήλωσε η ελβετική εταιρεία. Μέχρι τώρα, ο πολτός δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως γλυκαντικό για τη σοκολάτα και συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια.

Η Nestle θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια διαδικασία για το γάλα ή τη λευκή σοκολάτα στο μέλλον, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Alexander von Maillot, επικεφαλής του τομέα γλυκών της Nestle.

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών βρίσκεται υπό πίεση τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τις κυβερνήσεις ώστε να δημιουργήσει πιο υγιεινά προϊόντα, εν μέσω της αύξησης των ποσοστών της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

Η κίνηση της Nestle μπορεί να ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτιδας στον κλάδο και έρχεται τρία χρόνια μετά την ανακάλυψη ενός τρόπου για να τροποποιήσει τη δομή της ζάχαρης ώστε να ενισχύσει την γλυκαντική της δύναμη.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνική του πολτού και για άλλες μάρκες γλυκών σε άλλες χώρες το επόμενο έτος.

«Η χρήση πολτού την κάνει μια πιο premium σοκολάτα», δήλωσε ο von Maillot. «Η ζάχαρη είναι ένα φτηνό συστατικό».

Η νέα μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο της Nestle θα έχει κατά 40% λιγότερη ζάχαρη από τις περισσότερες αντίστοιχες σοκολάτες με προσθήκη ζάχαρης. Η υπάρχουσα KitKat με μαύρη σοκολάτα της Nestle έχει 12,3 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

«Η μείωση της ζάχαρης είναι παρεμπίπτουσα, όχι εστιασμένη», δήλωσε ο von Maillot. «Πρόκειται περισσότερο για έναν καινοτόμο τρόπο παραγωγής σοκολάτας και για τη βέλτιστη χρήση του κακάο».

Check Also

H Τουρκία συστήνει στις τράπεζες να μην διανέμουν μερίσματα

Να μην διανέμουν μερίσματα από τα κέρδη το 2021 συμβουλεύει τους εμπορικούς δανειστές η ρυθμιστική …

Πτώση στην τιμή του χρυσού – “Άλμα” 12% για το παλλάδιο

Με πτώση ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση της Παρασκευής η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο, …