Η Juventus σε αναζήτηση ρευστότητας έως €400 εκατ.

H ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, Γιουβέντους, σχεδιάζει ΑΜΚ έως και 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και την κατάρρευση του σχεδίου για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου πρόκειται να εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού συλλόγου τον Σεπτέμβριο, με τους μετόχους της «μεγάλης κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου να δηλώνουν την υποστήριξή τους.

Οι μετοχές της Γιουβέντους μειώθηκαν κατά 3% , με την αξία της στα 935 εκατ. ευρώ, ενώ το οικονομικό της επιτελείο δήλωσε ότι αναμένει αρνητικό αντίκτυπο 320 εκατ. ευρώ την περίοδο 2019-2022.

Επίσης, ανέθεσε στον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε την επίβλεψη των οικονομικών της επιχείρησης με κύριο στόχο την αύξηση των πωλήσεων του συλλόγου. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο, καθώς είχε διοριστεί επικεφαλής της ομάδας αγώνων Ferrari στα τέλη του 2014 και αντικαταστάθηκε το 2019 από τον Ματτίας Μπινότο. Έχει διατελέσει επίσης πρώην στέλεχος της Philip Morris International.

Η Γιουβέντους ανήκει στους Ανιέλι, ιδρυτές της αυτοκρατορίας Fiat. Ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ήταν ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες πίσω από το αποτυχημένο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League που κατέρρευσε σε λίγες μέρες, καθώς οι ομάδες αποσύρθηκαν εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τις αθλητικές αρχές και τους οπαδούς.

Check Also

Με χρέη 260 δισ. ευρώ στα πρόθυρα της κατάρρευσης ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande

Δεκάδες επενδυτές διαδήλωσαν χθες στη Σενζέν, στη νότια Κίνα, μπροστά στην έδρα της γιγάντιας κινεζικής …

Σόρος: «Τραγικό λάθος» η τοποθέτηση χρημάτων από επενδυτές στην Κίνα

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, με αφορμή την πρόσφατη επέκταση της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας BlackRock Inc. …