Η Fastly ευθύνεται για μία ώρα μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης όταν για περίπου μία ώρα, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, μεγάλες διεθνείς ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπως οι Financial Times, οι New York Times, το Bloomberg, το BBC, o The Guardian, το CNN και άλλα διεθνή δίκτυα.

Η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν σε πρόβλημα που αντιμετώπισε η αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly. Πρόκειται για εταιρεία cloud computing, η οποία παρέχει βασικές υπηρεσίες σε πολλές ιστοσελίδες.

Μετά την πρώτη ανακοίνωσή της ότι διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση των υπηρεσιών CDN», καθώς οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση», η εταιρεία διαμήνυσε πως το πρόβλημα προσδιορίστηκε, αποκλείοντας έτσι το σενάριο κυβερνοεπίθεσης.

«Το πρόβλημα έχει προσδιοριστεί και έχει επιλυθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Οι πελάτες μας ενδέχεται να δεχθούν αυξημένο φορτίο καθώς επιστρέφουν οι υπηρεσίες».

Η Fastly ουσιαστικά είναι μια πλατφόρμα νέφους, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους προγραμματιστές να επεκτείνουν την βασική τους υποδομή cloud στο άκρο του δικτύου, πιο κοντά στους χρήστες.

Check Also

Έδωσε 28 εκατ. δολάρια για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος

Έδωσε 28 εκατ. δολάρια για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος Ένας πλούσιος και …

Το κινεζικό διαστημικό ρόβερ Zhurong στέλνει… selfie από την Άρη (Photos)

Μια… selfie φωτογραφία τράβηξε από τον πλανήτη Άρη το κινεζικό ρόβερ Zhurong, που πραγματοποιεί αποστολή …