Η Apple με την νέα της πατέντα αναμένεται να αλλάξει τον ήχο…

Η Apple απέσπασε μόλις ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που θα κάνει τις ομαδικές τηλεφωνικές κλήσεις να μοιάζουν πολύ πιο φυσικές, τοποθετώντας ουσιαστικά τις φωνές των συνομιλητών στο ίδιο δωμάτιο με σένα.

«Έξυπνη και επαυξημένη ομαδική κλήση μέσω headphones» αποκαλείται η τεχνολογία που διαβάζει τη θέση σου στο δωμάτιο και δημιουργεί μια «εικονική αίθουσα» τοποθετώντας τις άλλες φωνές γύρω σου.

Στην «εικονική αίθουσα» κάθε φωνή έχει χωροταξική διάσταση, σαν να έρχεται η φωνή του συνομιλητή από τη θέση που θα ερχόταν αν βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο δηλαδή. Κι έτσι θα μπορείς να γυρνάς το κεφάλι σου στο άδειο δωμάτιο για να συνομιλείς με πιο φυσικό τρόπο με τον εκάστοτε συνομιλητή, λες και είναι μπροστά σου.


Ο στόχος της τεχνολογίας, σύμφωνα με την πατέντα, είναι η ευκολότερη αναγνώριση του ανθρώπου που μιλά κάθε φορά σε μια ομαδική κλήση.

Η Apple καταθέτει βέβαια πολλές πατέντες για τεχνολογίες που δεν ενσαρκώνονται κατ’ ανάγκη σε προϊόντα, κι έτσι δεν είναι γνωστό για την ώρα αν και πότε θα κυκλοφορήσει το έξυπνο χαρακτηριστικό…

Check Also

«Τρελαίνονται» τα GPS – Οι πόλοι της Γης μετατοπίζονται με ραγδαίο ρυθμό

Share Twitter Η περίεργη μετατόπιση του βόρειου πόλου, από τον Καναδά προς την πλευρά της …

T7 Touch: Ο φορητός SSD δίσκος της Samsung με δαχτυλικό αποτύπωμα (Video)

Share Twitter Ο νέος εξωτερικός σκληρός τεχνολογίας SSD της Samsung, ο T7 Touch, είναι διπλάσια …