Η Apple μετατρέπει τα iPhone σε τερματικά πληρωμών..

Η Apple Inc. απέκτησε την Mobeewave Inc., μια startup που θα της επιτρέψει να μετατρέψει τα iPhone σε κινητά τερματικά πληρωμών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.

Η τεχνολογία της Mobeewave επιτρέπει στους αγοραστές να συνδέσουν την πιστωτική τους κάρτα ή το smartphone τους (απλά «περνώντας» ανέπαφα την κάρτα) σε άλλο τηλέφωνο για να διεκπεραιώσουν μια πληρωμή. Το σύστημα λειτουργεί με μια εφαρμογή και δεν απαιτεί επιπλέον hardware πέρα ​​από το Near Field Communications (NFC), το οποίο ήδη συμπεριλαμβάνεται στα iPhone από το 2014.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια πλήρωσε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την startup σύμφωνα με μία από τις πηγές. Η Mobeewave είχε δεκάδες υπαλλήλους τους οποίους η Apple διατήρησε στις θέσεις τους και συνεχίζουν να εργάζονται έξω από το Μόντρεαλ, σύμφωνα με τις πηγές.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε πως «Η Apple κατά καιρούς αγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας και γενικά δεν δημοσιοποιούμε τους στόχους μας ή τα σχέδιά μας».

Η Apple αγοράζει συνήθως startup εταιρείες για να εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της με τη δική τους τεχνολογία. Η Apple πρόσθεσε το Apple Pay στο iPhone το 2014, επιτρέποντας στους χρήστες με μία σύνδεση να πληρώνουν για φυσικά αγαθά σε καταστήματα λιανικής. Πέρυσι, κυκλοφόρησε τη δική της πιστωτική κάρτα, την Apple Card. Η εξαγορά της Mobeewave θα μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε κάτοχο iPhone να δέχεται πληρωμές χωρίς επιπλέον λογισμικό.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να θέσει την Apple σε άμεσο ανταγωνισμό με την Square Inc., έναν κορυφαίο πάροχο λογισμικού πληρωμών για smartphones και tablets.

Στην ιστοσελίδα της, η Mobeewave παρουσιάζει το πως λειτουργεί η τεχνολογία που έχει αναπτύξει: Ο χρήστης πληκτρολογεί ένα ποσό συναλλαγής και στη συνέχεια ο πελάτης περνά την πιστωτική του κάρτα πάνω από το τηλέφωνο πραγματοποιώντας την πληρωμή στη συσκευή.

Πέρυσι ήταν η Samsung Electronics Co. που συνεργάστηκε με την Mobeewave για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της startup στα τηλέφωνά της. Ο επενδυτικός βραχίονας της Samsung έχει επίσης επενδύσει στην startup, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το PitchBook.

Η συγκεκριμένη εξαγορά είναι μία από τις πολλές που έχει πραγματοποιήσει φέτος η Apple. Πρόσφατα απέκτησε την εφαρμογή καιρού Dark Sky και την εταιρεία μετάδοσης περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας NextVR. Επιπλέον έχει εξαγοράσει τις Voysis, Xnor.ai και Inductiv για τη βελτίωση του Siri και της τεχνητής νοημοσύνης και το Fleetsmith για τη διαχείριση εταιρικών συσκευών.

Check Also

Δεν φορτίζει γρήγορα το κινητό σας..;

Δεν μπορείτε με τίποτα να θυμηθείτε την εποχή που το κινητό σας δεν χρειαζόταν ολόκληρη …

Μεγάλη επιτυχία για την Κίνα: Προσεδάφισε ρομπότ στον πλανήτη Άρη (Video)

Η Κίνα κατάφερε σήμερα να προσεδαφίσει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που έχει …