Η Apple κατηγορείται για κλοπή ευρεσιτεχνιών

Η Apple Inc. βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για εκ μέρους της κλοπή εμπορικών μυστικών και για χρήση κατά τρόπο ακατάλληλο των εφευρέσεων της Masimo Corp σχετικά με την παρακολούθηση της υγείας των χρηστών στο Apple Watch το οποίο παράγει.

Η εταιρεία Masimo, η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες επεξεργασίας σημάτων για οθόνες που εμφανίζουν πληροφορίες υγείας, και η η προμηθεύτρια εταιρεία Cercacor Laboratories Inc., ισχυρίζονται σε μια δίκη ότι η Apple απέσπασε μυστικές πληροφορίες με το πρόσχημα μιας σχέσης εργασίας και στη συνέχεια έπεισε βασικούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου του Μάικλ ο’ Ρίλυ να αλλάξουν δουλειά. Ο Ο’ Ρίλυ έγινε αντιπρόεδρος των τμήματος της Apple για την τεχνολογία της υγείας.

Ο τομέας των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει τα Apple Watch, Apple TV και Beats είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της εταιρείας και αποφέρει πάνω από 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κατά τη χρήση που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Οι εταιρείες Masimo και Cercacor δήλωσαν ότι η τεχνολογία τους για εξ αποστάσεως παρακολούθηση με φως ήταν το κλειδί για την Apple να ξεπεράσει τα θέματα επιδόσεων με το Watch της. Μεταξύ των 10 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατηγορείται ότι παραβίασε η Apple με τη χρήση των ευρεσιτεχνιών των 2 εταιρειών, είναι και αυτά που καλύπτουν τρόπους μέτρησης των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και του καρδιακού ρυθμού με τη χρήση φωτοεκπομπών και ανιχνευτών.

Check Also

Ο κορωνοϊός αλλάζει για πάντα το Ντουμπάι

Share Twitter Το 70% των επιχειρήσεων στο Ντουμπάι κινδυνεύει με λουκέτο μέσα στους επόμενους μήνες, …

Εάν ο Τραμπ ήταν θετικός σε COVID-19 τότε θα…

Share Twitter Η είδηση ότι στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου …