Η φωτογραφία που εξόργισε το παλάτι

Μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα The Sun οπτικού υλικού με την βασίλισσα Ελισάβετ σε παιδική ηλικία να χαιρετά ναζιστικά, έχει ξεσπάσει σάλος και οργή στο παλάτι.

Το βίντεο από το 1933 δείχνει το Εδουάρδο VIII να διδάσκει στις ανιψιές του, την 8χρονη τότε μέλλουσα βασίλισσα Ελισάβετ και την 3χρονη αδελφή της Μαργαρίτα ππώς να χαιρετούν ναζιστικά, στον κήπο του ανακτόρου στο Μπαλμόραλ.

Η δημοσιοποίηση του φιλμ, διάρκειας 17 δευτεολέπτων έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς Βρετανούς που πιστεύουν πως η βασίλισσα δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για κάτι που έκανε ως παιδί παίζοντας με την οικογένειά του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ άσκησε έντονη κριτική στη βρετανική εφημερίδα για τη δημοσιοποίηση του υλικού- που προέρχεται από το ιδιωτικό αρχείο της οικογένειας, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό το ότι το φιλμ αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο».

«Είναι απογοητευτικό που φιλμ τραβηγμένο πριν από οκτώ δεκαετίες και προερχόμενο προφανώς από το οικογενειακό αρχείο της ΑΜ αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού.

Η Sun δημοσιεύει σήμερα στην πρώτη σελίδα της την εικόνα της μελλοντικής βασίλισσας με υψωμένο το δεξί χέρι της. Η μητέρα της, η εκλιπούσα βασιλομήτωρ Ελισάβετ, και ο Εδουάρδος κάνουν το ίδιο. Η εφημερίδα τιτλοφορεί το δημοσίευμα “Their Royal Heilness”, ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη “Highness”, που σημαίνει “Υψηλότης”, και τον ναζιστικό χαιρετισμό “Heil Hitler”.

Capture

Check Also

Τουρκική εφημερίδα: «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό»

Share Twitter «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον …

Νιγηρία: Οι βιαστές παιδιών θα ευνουχιστούν! Θανατική ποινή σε όποιον βιάσει παιδί!

Share Twitter Οι βιαστές θα ευνουχιστούν χειρουργικά και όποιος βιάσει ένα παιδί θα αντιμετωπίσει τη …