Η σκάλα που δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση της τα τελευταία 300 χρόνια επειδή… (Video)

Όταν κάποιος τοποθέτησε μια σκάλα στον ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ πριν από αιώνες, πιθανότατα δεν φανταζόταν ότι θα έμενε εκεί για πάντα!

Τίποτα ιερό δεν χαρακτηρίζει την «αμετακίνητη σκάλα», η οποία βρίσκεται πάνω από την είσοδο της εκκλησίας και δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση της τα τελευταία 300 χρόνια καθώς είναι αποτέλεσμα της διαμάχης μεταξύ της Ελληνορθόδοξης και της αρμενικής εκκλησίας.

Η ιστορία θέλει στις αρχές του 19ου αιώνα έναν εργάτη να τοποθετεί την σκάλα σε μια πλευρά του ναού προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του ναού.

Η διαμάχη για την απομάκρυνση της σκάλας ξεκίνησε όταν -μετά το πέρας των εργασιών- κανείς δεν γνώριζε ποια από τις δύο εκκλησίες είχε δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι εργασίες, με τον εργάτη να παραμένει άφαντος και με την σκάλα να στέκεται ακόμα και σήμερα στη θέση της λόγω της γραφειοκρατίας των δύο διοικήσεων.

Το μπλέξιμο γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο αν αναλογιστεί κανείς ότι το καθεστώς του Ιερού Ναού διοικείται επίσης από την Ρωμαιοκαθολική, την Κοπτική Ορθόδοξη αλλά και την Συριακή Ορθόδοξη εκκλησία.

Το 1997 η σκάλα μετακινήθηκε από τη θέση της και έλειπε για αρκετές εβδομάδες για να επιστρέψει και πάλι στο γνωστό σημείο…

Check Also

34 πράγματα που οι άνθρωποι ψάχνουν περισσότερο στο Google

Share Twitter Με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην εποχή μας, είναι …

Αποθέωση της Ελένης Φουρέιρα από χιλιάδες κόσμου στη Μαδρίτη (Video)

Share Twitter Στο ρυθμό της Ελένης Φουρέιρα έζησε, για ακόμα μία φορά, η Μαδρίτη, καθώς …