Η πρώτη δικαστική ποινή για άρνηση πληρωμής διοδίων – Πρόστιμο 14.000 ευρώ

Είχε σηκώσει τη μπάρα των διοδίων 73 φορές… και η «καμπάνα» της δικαιοσύνης ήταν βαριά.  Πρόστιμο 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για τη μη καταβολή των διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε.

Είναι η πρώτη δικαστική ποινή εναντίον των μελών του κινήματος δεν πληρώνω. Πρώτος «ένοχος» οδηγός ταξί από τη Λακόπετρα , ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει διόδια.

Οι ακριβείς διελεύσεις είχαν καταχωρηθεί από την εταιρεία και παρουσιάστηκαν ως αποδεικτό στοιχείο στο δικαστήριο. Δόθηκαν και αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος.
Ο οδηγός ταξί τιμωρήθηκε με πρόστιμο 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και ε13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διώξεων και κατά των υπολοίπων αντιρρησιών πληρωμής διοδίων σε πανελλαδικό επίπεδο.