Η Ουγκάντα αλλάζει τα πάντα στη παραγωγή καφέ

Η Ουγκάντα, ο κορυφαίος εξαγωγέας καφέ της Αφρικής, σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο νόμο για τη ρύθμιση της καλλιέργειας των κόκκων καφέ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ποιότητας και της παραγωγής για τις κύριες εξαγωγές βασικών προϊόντων της.

Η νέα νομοθεσία θα αντικαταστήσει έναν νόμο του 1991 που καλύπτει μόνο τις δραστηριότητες μετά το στάδιο της πρωτογενούς παραγωγής, όπως η εμπορία και η μεταποίηση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον καφέ που συζητιέται επί του παρόντος από τους βουλευτές. Ο νόμος θα διευρύνει την επιβολή κανόνων σε ζητήματα που αφορούν το υλικό φύτευσης, τη συγκομιδή και τον χειρισμό μετά τη συγκομιδή, την έρευνα και την αλλαγή του κλίματος.

«Τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή υλικών φύτευσης, τη συγκομιδή και την ξήρανση του καφέ δεν καλύπτονται από τον ισχύοντα νόμο», σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας. «Είναι επομένως επιτακτική η μεταρρύθμιση του νόμου καθώς δεν ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες και τους μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης».

Οι αρχές σκοπεύουν επίσης να καταγράψουν όλους όσοι ασχολούνται με την παραγωγή καφέ, ώστε να παρακολουθεί τη συμμόρφωσή τους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Η Ουγκάντα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στην Αφρική μετά την Αιθιοπία, και προβλέπει παραγωγή 5,6 εκατομμυρίων σάκων, 60 κιλών ο καθένας, κατά το δωδεκάμηνο έως το Σεπτέμβριο ενώ η πρόβλεψη ανέρχεται ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια σάκους το 2025.

Η χώρα παράγει σε μεγάλο βαθμό την ποικιλία Robusta και το μεγαλύτερο μέρος των κόκκων εξάγεται στο εξωτερικό.

Check Also

Βρετανία: Σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών «σκαρφάλωσε» ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία τον Δεκέμβριο. …

Πέφτουν οι τιμές στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη – Κλειστά τα χαρτιά της Ρωσίας για τις ροές

Μείωση παρουσιάζουν οι τιμές στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ακολουθώντας τις απώλειες των συμβολαίων στην …