Η Νομική Υπηρεσία θα καταχωρήσει εφέσεις στις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφορικά με πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους δημόσιους υπαλλήλους, προτίθεται να καταχωρήσει εφέσεις.

«Σε σημερινή σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας συζητήθηκε το θέμα των πρόσφατων αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των νομοθεσιών για τη μείωση των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικών επιδομάτων και την εισφορά 3% στο κυβερνητικό σχέδιο σύνταξης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας με λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών, η Διευθύντρια του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο καταχώρησης εφέσεων κατά των τριών αποφάσεων και οι προοπτικές επιτυχίας τους.

Ως αποτέλεσμα της σύσκεψης, θα ετοιμασθούν και θα καταχωρηθούν το συντομότερο εφέσεις, και θα ζητηθεί όπως της ακρόασης των εφέσεων επιληφθεί η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου και των επιπτώσεών τους, όπως επίσης θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων και η εκδίκαση των εφέσεών τους το συντομότερο δυνατό.

Για άλλα επί μέρους ζητήματα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των τριών αποφάσεων, θα ζητηθεί γραπτώς από το Υπουργείο Οικονομικών, γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.»

 

Check Also

Συννεφιασμένος καιρός με μεμονωμένες ελαφρές βροχές

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά …

Δαμιανού για φυλακές: Απαιτούμε πλήρη εξιχνίαση και διαφάνεια

Όταν καταρρέει το σπίτι σου δεν κάνεις μελέτες στατικής επάρκειας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ο  …