Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη “λίστα Λαγκάρντ”, σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών του ΣΔΟΕ

Το ρόλο της Μαργαρίτας Παπανδρέου, της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου,  με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων  – άγνωστο σε ποιο νόμισμα – εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κατάθεση που έδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, στις 3 Οκτωβρίου, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Στασινόπουλος, φέρεται να επικαλέστηκε μαρτυρίες δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ. Την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του, στις 2 Οκτωβρίου, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε στην υπηρεσία του, έγινε συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Ο κ. Νίκος Λέκκας-διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ- μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων Ευάγγελος Καραμάνος» κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία  ο λογαριασμός των 500 εκατομ. είναι σε δραχμές, περίπου 1,5 εκ. ευρώ, καθώς η λίστα περιέχει και ποσά στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας πριν από το 2002.