Η Κίνα προαναγγέλλει νέα μέτρα στον εμπορικό πόλεμο

Η Κίνα θα ανακοινώσει κινήσεις για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου, ανέφερε ο αρχισυντάκτης του Global Times Hu Xijin στο Twitter την Τετάρτη, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιβάλλουν υψηλότερους δασμούς η μια στα αγαθά της άλλης.

«Με βάση αυτό που γνωρίζω, η Κίνα θα εισαγάγει σημαντικά μέτρα για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου», δήλωσε ο Hu Xijin, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι πολιτικές. «Τα μέτρα θα ωφελήσουν ορισμένες εταιρείες τόσο από την Κίνα όσο και από τις ΗΠΑ»

Το «τιτίβισμα» προέκυψε, καθώς οι κορυφαίοι διαπραγματευτές από τις δύο χώρες αναμένεται να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Hu Xijin είναι αρχισυντάκτης των Global Times. Πρόκειται για ένα ταμπλόιντ που εκδίδεται από τη Λαϊκή Ημερησία Αρχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ο Hu Xijin είπε στο Bloomberg νωρίτερα ότι τα tweets που «βασίζονται σε αυτό που γνωρίζω» είναι «σίγουρα αληθινά».

Check Also

ΗΠΑ: Η απαγόρευση από την κυβέρνηση Τραμπ του WeChat κόστισε $46 δισ. στον κoλοσσό Tencent

Share Twitter H κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορεύσει στους κατοίκους των ΗΠΑ να συνεργάζονται …

Goldman Sachs για κορωνοϊό: Ένα επιτυχημένο εμβόλιο μπορεί να φέρει νέα αναταραχή στις αγορές

Share Twitter Κι όμως, αν και όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση ότι …