Η Κίνα προαναγγέλλει νέα μέτρα στον εμπορικό πόλεμο

Η Κίνα θα ανακοινώσει κινήσεις για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου, ανέφερε ο αρχισυντάκτης του Global Times Hu Xijin στο Twitter την Τετάρτη, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιβάλλουν υψηλότερους δασμούς η μια στα αγαθά της άλλης.

«Με βάση αυτό που γνωρίζω, η Κίνα θα εισαγάγει σημαντικά μέτρα για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου», δήλωσε ο Hu Xijin, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι πολιτικές. «Τα μέτρα θα ωφελήσουν ορισμένες εταιρείες τόσο από την Κίνα όσο και από τις ΗΠΑ»

Το «τιτίβισμα» προέκυψε, καθώς οι κορυφαίοι διαπραγματευτές από τις δύο χώρες αναμένεται να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Hu Xijin είναι αρχισυντάκτης των Global Times. Πρόκειται για ένα ταμπλόιντ που εκδίδεται από τη Λαϊκή Ημερησία Αρχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ο Hu Xijin είπε στο Bloomberg νωρίτερα ότι τα tweets που «βασίζονται σε αυτό που γνωρίζω» είναι «σίγουρα αληθινά».

Check Also

ΗΠΑ: 266.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο! Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη

Share Twitter Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 266.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο – είχε δημιουργήσει 156.000 …

Ευρωπαϊκή Ένωση: 100 δισ. ευρώ για μια πράσινη οικονομία

Share Twitter Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να δημιουργήσει ένα Ταμείο, το οποίο θα συντελέσει στην …