Η Κίνα κατασκεύασε τη δική της «μητέρα όλων των βομβών» (Video)

Μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, τώρα πια και η Κίνα έχει στα χέρια της ένα συμβατικό όπλο απόλυτης καταστροφής, μια «μητέρα όλων των βομβών», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται από τα αρχικά του αμερικανικού «τέρατος» (ΜΟΑΒ, δηλαδή Massive Ordnance Air Blast).

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η εταιρεία οπλικών συστημάτων Norinco δοκίμασε μια τερατώδη βόμβα πριν από περίπου ένα μήνα και τα αποτελέσματά της είναι τρομακτικά.

Στο βίντεο η βόμβα φαίνεται να ρίχνεται από στρατηγικό βομβαρδιστικό H-6K (το οποίο είναι σχεδιασμένο για πυρηνικά όπλα) και αυτό που ακολουθεί είναι σκηνή από κόλαση, καθώς μια τεράστια μπάλα φωτιάς καλύπτει τα πάντα.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το όπλο, ειδικοί που ανέλυσαν το βίντεο εκτιμούν ότι η βόμβα έχει μήκος περίπου έξι μέτρα και ισχύ ανάλογη με την αμερικανική ΜΟΑΒ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η βόμβα ανήκει στην κατηγορία των «fuel explosives», ένα είδος όπλου που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς προκαλεί φρικτά τραύματα.

Τα όπλα αυτά λίγο πριν εκραγούν εκτινάσσουν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υλικού στα κτίρια, το οποίο με την έκρηξη παίρνει φωτιά και προκαλεί τεράστιο κύμα πίεσης.

Οι ίδιοι ειδικοί εκτιμούν ότι η βόμβα αυτή μπορεί να… εξαϋλώσει θωρακισμένες βάσεις και καταφύγια και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τις βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Check Also

Δύο βομβαρδιστικά Ρωσικά Sukhoi SU-34 συγκρούστηκαν στον αέρα

Share Twitter Δυο ρωσικά βομβαρδιστικά, τύπου Sukhoi SU-34, συγκρούστηκαν νωρίτερα, την Παρασκευή, στον αέρα, κατά …

Πνίγηκε 14χρονος πρόσφυγας στη Μεσόγειο: Είχε ράψει στα ρούχα του τον έλεγχο του σχολείου του…

Share Twitter Ένας 14χρονος πρόσφυγας, που ξεκίνησε από το Μάλι για να βρει την τύχη …