Η Γερμανική οικονομία απειλείται από το φάσμα της ύφεσης

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι συνεχιζόμενες παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις επηρεάζουν τη δυναμική της ανάπτυξης στη χώρα.

Ο δείκτης μέτρησης των προοπτικών για τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκε σε -24,5 τον Ιούλιο, λίγο χειρότερο από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση έπεσε κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά από το 2010.

Η Γερμανία έχει βυθιστεί σε πτώση της παραγωγής για περισσότερο από ένα χρόνο, και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί δεν προετοιμάζουν για ανάκαμψη. Η Bundesbank εκτιμά ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο και μια άλλη έρευνα επενδυτών υποδεικνύει ότι η οικονομία μπορεί να πέσει σε ύφεση.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι βαθιά ευαίσθητη στην πτώση της παγκόσμιας ζήτησης -μια τάση που ενισχύθηκε αφού ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της ανέφερε τη βραδύτερη οικονομική της ανάπτυξη από το 1992.

«Η συνεχιζόμενη αρνητική τάση στις εισερχόμενες παραγγελίες στη γερμανική βιομηχανία είναι πιθανό να έχει ενισχύσει το απαισιόδοξο κλίμα των εμπειρογνωμόνων των χρηματοπιστωτικών αγορών», δήλωσε ο Πρόεδρος του ZEW Achim Wambach. Ο τερματισμός των ζητημάτων που έπληξαν τους εξαγωγείς «δεν είναι σήμερα επί θύραις», είπε.

Το περιθώριο για τις προοπτικές της ζώνης του ευρώ υποχώρησε οριακά, ενώ η μείωση στη Γερμανία αντισταθμίστηκε από κέρδος για την Ιταλία. Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να δηλώσουν ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν ακόμα περισσότερα, προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία της περιοχής, μεταξύ άλλων μέσω χαμηλότερων επιτοκίων ή νέων αγορών ενεργητικού.

Check Also

Στην σκιά του κορωνοϊού… Ράλι ρεκόρ των επενδυτών σε τοποθετήσεις χρυσού..!

Share Twitter Oι διεθνείς επενδυτές τοποθετούν όλο και μεγαλύτερα ποσά σε χρυσό, την ώρα που …

Ο Κορωνοϊός ρίχνει την τιμή του πετρελαίου παγκόσμια…

Share Twitter Νέοι φόβοι ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα βλάψει την παγκόσμια ανάπτυξη συγκλόνισε …