Η βασίλισσα Ελισάβετ απαντά μόνον σε δύο άτομα στο τηλέφωνο… δεν είναι οι γιοι της

Προκειμένου να αποφεύγει ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα η βασίλισσα, που αναρρώνει από τους πρόσφατους πόνους στην πλάτη, της έχουν βάλει φραγή εισερχομένων κλήσεων σε συγκεκριμένους αριθμούς, ενώ έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ώστε κανείς να μην μπορεί να χακάρει το κινητό της. Όπως αποκάλυψε ο ειδικός σε θέματα που αφορούν στα ανάκτορα, δημοσιογράφος Τζόναθαν Σατσερντότι στο podcast The Royalty US «υπάρχουν προφανώς δύο άτομα με τα οποία μιλά ως επί το πλείστον η βασίλισσα Ελισάβετ και διαθέτει ένα κινητό, που φέρεται να είναι της Samsung, εξοπλισμένο από την MI6 με ειδικά προγράμματα κρυπτογράφησης κατά των χάκερ».

Λογικό άλλωστε, δεδομένου ότι πολύ συχνά δημοσιογράφοι βρετανικών ταμπλόιντ κατάφεραν να χακάρουν τα κινητά μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως είχε συμβεί 155 φορές (!) τη διετία 2005-2006 στο κινητό της Κέιτ Μίντλετον. Μετά την παρέμβαση της MI6, ωστόσο, μόνον δύο άτομα έχουν «άμεση πρόσβαση» στην Αυτής Υψηλότητα μέσω αυτού του ειδικού τηλεφώνου. «Τα δύο άτομα, με τα οποία μιλά ως επί το πλείστον είναι η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα και ο μάνατζερ των βασιλικών στάβλων και διοργανωτής ιπποδρομιών Τζον Γουόρεν.

Το να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο της βασίλισσας η πριγκίπισσα Άννα βγάζει, βέβαια, νόημα. Είναι κόρη της και θέλει να βρίσκεται σε επαφή μαζί της. Αλλά αντί το δεύτερο άτομο να είναι ο γιος της και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, ή ο πρίγκιπας Άντριου ή ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, το γεγονός ότι ο μάνατζερ των βασιλικών στάβλων μπορεί να σηκώνει όποτε θέλει το τηλέφωνο και να μιλά στη βασίλισσα Ελισάβετ ακούγεται – όπως και να το κάνουμε – λίγο παράδοξο, πόσω μάλλον που ο Τζον Γουόρεν είναι γαμπρός ενός παλιού οικογενειακού φίλου, του εκλιπόντος κόμη του Κάρανρβον, ιδιοκτήτη της έπαυλης, που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της σειράς Downton Abbey. Από την άλλη είναι γνωστή η αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ για τις ιπποδρομίες και ο Γουόρεν δεν είναι μόνον υπεύθυνος για τα άλογά της και την εκπαίδευσή τους, αλλά και για τον εντοπισμό καθαρόαιμων για διασταύρωση. Θεωρείται δε ένας από τους κορυφαίους συμβούλους για καθαρόαιμα άλογα στην υφήλιο και κατέχη τη θέση του συμβούλου σε θέματα ιπποδρομιών της Ελισάβετ, που ασχολείται με τα άλογα για περισσότερα από 70 χρόνια…

Check Also

Ελεονώρα Μελέτη κατά Snik: «Γιατί να είμαστε σκουπίδια εμείς οι δημοσιογράφοι και όχι… οι στίχοι;»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο τραγούδι του Snik, με τίτλο Chinchilla. Το θέμα σχολιάστηκε στην …

Η συγγενική σχέση του Μπεν Άφλεκ με τον Μπαράκ Ομπάμα

ΟΜπεν Άφλεκ, που τον τελευταίο καιρό έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις σχετικά με τις ανακοινώσεις του για …