Η Αστυνομία διαψεύδει δημοσίευμα για τους ελέγχους στα οδοφράγματα

Η Αστυνομία διαψεύδει δημοσίευμα για τους ελέγχους στα οδοφράγματα

Αναφορικά με σημερινό (5 Οκτωβρίου 2018) δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης με τίτλο «Καψόνι στο οδόφραγμα», η Αστυνομία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παραπλανητικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Αστυνομία ως θεσμός δεν καθορίζει πολιτική, έχει όμως καθήκον, στο πλαίσιο της αποστολής της να διεξάγει, μεταξύ άλλων, ελέγχους για σκοπούς πρόληψης και πάταξης του εγκλήματος και γενικότερα για εφαρμογή της νομοθεσίας. Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται καθημερινά σε παγκύπρια κλίμακα, χωρίς να εξαιρούνται και τα σημεία διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι που διενεργήθηκαν την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, στους οποίους αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, εντάσσονται στην πιο πάνω υποχρέωση της Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση αποτελούν αλλαγή στην πρακτική της Αστυνομίας, οι έλεγχοι που διεξάγονται στα οδοφράγματα.

Η διεξαγωγή ελέγχων στα οδοφράγματα, αποτελεί πάγια δράση της Αστυνομίας, που καλύπτει, μεταξύ πολλών άλλων, και την υποχρέωση για την είσπραξη ανεξόφλητων ενταλμάτων. Ωστόσο, για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, οι έλεγχοι αυτοί γίνονται περιοδικά σε κάθε οδόφραγμα, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Αστυνομία ούτε επιθυμεί, ούτε και επιδιώκει την πρόκληση ταλαιπωρίας στο κοινό. Στόχος της ήταν και είναι πάντοτε ο όποιος έλεγχος, να γίνεται χωρίς να προκαλείται αδικαιολόγητη καθυστέρη

Check Also

Τον έπιασαν να κοιμάται στο αυτοκίνητο – Εντόπισαν χαλκό και εργαλείο κοπής σιδήρου

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 35 ετών, προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία σε …

Συνελήφθησαν 33χρονος και 18χρονος για κλοπές αυτοκινήτων

Δύο πρόσωπα συνέλαβε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις …