Η Αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου των δύο συλληφθέντων

Η Αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου των δύο συλληφθέντων για φόνο αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου Αρχηγείου Χρήστος Ανδρέου

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Αντώνη Δημήτριου, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, η οποία αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτή του φόνου εκ προμελέτης, όπου ένας συμπολίτης μας έχει δολοφονηθεί. Οι ανακριτές κλήθηκαν να διερευνήσουν και να εξιχνιάσουν αυτό το σοβαρό έγκλημα, εξασφαλίζοντας μαρτυρίες και εξετάζοντας τεκμήρια.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον των δύο υπόπτων προσώπων, όπου και εναντίον τους είχαν εξασφαλιστεί, αρχικά δικαστικά εντάλματα σύλληψης και στη συνέχεια δύο διατάγματα προφυλάκισης διάρκειας 8 και 4 ημερών αντίστοιχα, βάσει των μαρτυριών που κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού το οποίο έχει εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε, δια χειρός του ανακριτή της υπόθεσης, στη Νομική Υπηρεσία, όπως είναι και η συνήθης διαδικασία, για οδηγίες και καθοδήγηση για τον παραπέρα χειρισμό της.

Από τη μελέτη του φακέλου, δόθηκαν οδηγίες, όπως η υπόθεση στο παρόν στάδιο μην καταχωρηθεί και συνεχιστούν οι εξετάσεις. Όσον αφορά τους δύο υπόπτους, αφέθηκαν ελεύθεροι, εφόσον τα διατάγματα προφυλάκισης τους ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Τονίζεται ότι, η διερεύνηση των υποθέσεων, γίνεται πάντοτε με αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό, με απώτερο στόχο τη συλλογή μαρτυρίας, όπου θα καταδεικνύει ή όχι την εμπλοκή οποιωνδήποτε προσώπων. Οι ενέργειες της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, έγιναν πάντοτε στη βάση του μαρτυρικού υλικού που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο διερεύνησής της.

Τέλος επισημαίνεται, ότι η διερεύνηση μιας υπόθεσης είναι συλλογική δουλειά που γίνεται από τους ανακριτές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιούνται συγκεκριμένα μέλη που λαμβάνουν μέρος στις ανακρίσεις, με οποιονδήποτε τρόπο.

Check Also

Δρ.Κωστρίκης για «Όμικρον»: Είναι σχεδόν διαφορετικός ιός – Τι είπε για εμβόλια

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι 7-8 φορές πιο μεταδοτική από τη …

Φυλάκιση 9 χρόνων σε 27χρονο για απόπειρα φόνου

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού αποφάσισε την ποινή 27χρονου για απόπειρα φόνου. Ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων επέβαλε …