Η ανεργία “χτυπά” και την Αυστρία

Ανοδο παρουσίασε η ανεργία στην Αυστρία το Νοέμβριο εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, το οποίο προέβλεψε ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε 6,7% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, που σημαίνει ότι 270.436 Αυστριακοί είναι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο δείκτης της ανεργίας, με βάση εθνικούς υπολογισμούς, σημείωσε άνοδο στο 7,2% το Νοέμβριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, από το 6,7% τον Οκτώβριο και το 6,1% το Σεπτέμβριο.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η άνοδος του Νοεμβρίου στον αριθμό των ανέργων ήταν μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών από ό,τι στις γυναίκες, κατά 8,7% σε σχέση με το 4,5%. Ο αριθμός των ανέργων ηλικίας 15-19 υποχώρησε 2,8% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε το υπουργείο. Η Αυστρία έχει από τους χαμηλότερους δείκτες ανεργίας στους νέους, στην Ευρώπη.

Με βάση τη στατιστική μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία στην Αυστρία για τον Οκτώβριο, που είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία, διαμορφώθηκε στο 4,3%, καταγράφοντας ελαφρά πτώση από το 4,4% του προηγουμένου μήνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μεμονωμένων στην ενεργή απασχόληση σημείωσε άνοδο το Νοέμβριο κατά 35.000 ανθρώπους.