ΗΠΑ: H American Airlines «παγώνει» τα δρομολόγια με 737 Max ως τις 3 Σεπτεμβρίου

H αεροπορική εταιρεία American Airlines Inc. θα κρατήσει για δύο ακόμη εβδομάδες εκτός δρομολογίων της το Boeing 737 max. μετά την εκπνοή του τριμήνου της καθήλωσης τος αεροσκάφους της Boeing, μετά από δυο μοιραία δυστυχήματα,

Σύμφωνα με την Southwest, που έχει έδρα το Τέαξς, αυτό για την American Airlines σημαίνει ότι θα στείλει «στα σκουπίδια» περί τις 115 πτήσεις την ημέρα καθώς θα παρατείνει το διάστημα καθήλωσης από τις 19 Αυγούστου, που λήγει ως τις 3 Σεπτεμβρίου. Αντίθετα η Southwest που είναι και έχει και τα περισσότερα Boeing 737 Max, θα τα εντάξει εκ νέου στα δρομολόγιά της από τις 5 Αυγούστου , ενώ η άλλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία η Continental από 3 Αυγούστου.

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν την αξιοπλοΐα του αεροσκάφους πριν επανενταχθεί στα δρομολόγια των εταιρειών, μόνο που δεν υπάρχει κάποια ένδειξη σχετικά με το πότε θα γίνει αυτό.

Η Boeing, από την άλλη πλευρά ετοιμάζεται να τελειώσει την επιδιόρθωση της δυσλειτουργίας του λογισμικού του συστήματος ελέγχου πτήσης που ήταν η αιτία για δυο τραγικά δυστυχήματα, αυτό της Lion Air και της Ethiopian Airlines, που κόστισαν τη ζωή σε 346 άτομα μέσα σε πέντε μήνες, ενώ θα επανεκπαιδέυσει και τους χειριστές.

Η American πιστεύει ότι οι αναβαθμίσεις του λογισμικού του 737 Max και η επανεκπαίδευση των χειριστών θα οδηγήσουν στην επαναπιστοποίηση του αεροσκάφους.

Μάλιστα όπως αναφέρει, για το διάστημα που δεν θα κάνει τα δρομολόγια με το 737 Max συστήνει στους επιβάτες της ή να κλείσουν άλλες πτήσεις ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων για τις προπληρωμένες κρατήσεις τους.

Check Also

Εγκαταλείπουν τον Καναδά οι ξένες πετρελαϊκές εταιρείες

Share Twitter Τα κεφάλαια συνεχίζουν να απομακρύνονται από την πετρελαϊκή βιομηχανία του Καναδά, με την …

Η Walmart κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla…

Share Twitter Μήνυση εναντίον της Tesla κατέθεσε η Walmart Inc., υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να ανταποκριθεί …