ΗΠΑ: 789 οικονομολόγοι… συνιστούν: «Καταψηφίστε τον Τραμπ»

ΗΠΑ: 789 οικονομολόγοι… συνιστούν: «Καταψηφίστε τον Τραμπ»

Μεταξύ των υπογραφών που ζητούν από τους ψηφοφόρους να μην επανεκλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνονται 7 βραβευμένοι με Νόμπελ 

Σχεδον 800 οικονομολόγοι,  συμπεριλαμβανομένων επτά νικητών Νόμπελ, προέτρεψαν με ανοιχτή επιστολή τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ να μην επανεκλέξουν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.

Η ανοιχτή επιστολή, η οποία είναι και ανοιχτή για συνυπογραφή έως τις 3 Νοεμβρίου, έχει υπογραφεί από εξέχοντες οικονομολόγους προερχόμενους από σημαντικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Αμερική. Μεταξύ τους οι βραβευθέντες με Νόμπελ, Πολ Μίλγκρομ, Όλιβερ Χαρτ και Τζορτζ Ακερλοφ.

«Σε μια μόλις θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες μη αναγνωρίσιμες και δεν γλίτωσε τις συνέπειες της πράξης του», έγραψαν οι οικονομολόγοι, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος «αποδυνάμωσε την οικονομική ανάκαμψη με εγωιστική και απερίσκεπτη συμπεριφορά».

Μεταξύ των επιχειρημάτων των οικονομολόγων ήταν ότι ο Τραμπ έχει πραγματοποιήσει μια «διαρκή επίθεση» στη δημοκρατία, έχει «ομαλοποιήσει τη διαφθορά» και ότι έχει διαδώσει «επικίνδυνη παραπληροφόρηση».

Η επιστολή επισημαίνει ότι οι αναλυτές της Moody’s Analytics και της Goldman Sachs εκτιμούν πως το οικονομικό πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν θα δημιουργήσουν ταχύτερη απασχόληση και αύξηση του ΑΕΠ από ό, τι ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχει μια κακώς ενημερωμένη, απλοϊκή άποψη των οικονομικών που περιλαμβάνει άσκοπη κακία και σκληρότητα», έγραψαν οι οικονομολόγοι.

Επίσης, καταδικάζουν την απάντησή του στην πανδημία , η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 223.000 Αμερικανών από τον Μάρτιο.

«Υπονόμευσε τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση, πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, ενθάρρυνε τη χρήση μη αποδεδειγμένων και δυνητικά επικίνδυνων ιατρικών ουσιών, υποβάθμισε τη σοβαρότητα της πανδημίας, και διοργάνωσε μια εκδήλωση υπερμετάδοσης που επηρέασε τον Λευκό Οίκο και εξανάγκασε τη στρατιωτική ηγεσία σε καραντίνα”, έγραψε.

Οι οικονομολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Για αυτούς τους λόγους, συνιστούμε ανεπιφύλακτα στο εκλογικό σώμα να κάνει ό, τι κανείς άλλος δεν μπορεί: να ανακτήσει τη δημοκρατία ψηφίζοντας για την απομάκρυνση του Donald Trump από το αξίωμα».

 

Check Also

Η Ευρώπη συμφώνησε με τη Moderna για την αγορά εμβολίου

Share Twitter Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για …

Ο Τραμπ έδωσε το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας

Share Twitter Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρότι συνεχίζει να μην παραδέχεται την …