ΗΠΑ: 44 γενικοί εισαγγελείς κάνουν έκκληση στον Zuckerberg μην προχωρήσει στο Instagram για παιδιά

Σαράντα τέσσερις γενικοί εισαγγελείς απευθύνουν έκκληση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Facebook, Mark Zuckerberg, να εγκαταλείψει τα σχέδια για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινής χρήσης φωτογραφιών που θα απευθύνεται σε παιδιά (το λεγόμενο Instagram για παιδιά), υποστηρίζοντας ότι η νέα εφαρμογή θα μπορούσε να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών και να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητά τους.

«Η χρήση των κοινωνικών μέσων μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ευημερία των παιδιών, τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν τις προκλήσεις της ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει σε επιστολή της ομάδα κρατικών εισαγγελέων σήμερα Δευτέρα και προσθέτει ότι «το Facebook ιστορικά έχει αποτύχει στην προστασία των παιδιών στις πλατφόρμες του».

Οι εκπρόσωποι του Facebook δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Η επιστολή των εισαγγελέων είναι η τελευταία αντίδραση στο σχέδιο της εταιρείας για τη δημιουργία ενός Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών, τα οποία σήμερα απαγορεύονται να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της δημόσιας ακρόασης του Zuckerberg από το Κογκρέσο τον Μάρτιο, οι βουλευτές του άσκησαν πιέσεις ώστε να διασφαλίσει ότι η εταιρεία του θα κάνει περισσότερα για την προστασία των παιδιών.

Σύμφωνα με τους βουλευτές η νέα εφαρμογή θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της κατάθλιψης, των αισθημάτων μοναξιάς και του άγχους στους νεαρούς χρήστες.

Το Facebook βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της εφαρμογής. Τα στελέχη δήλωσαν ότι η εταιρεία στοχεύει να δώσει στους νεαρούς χρήστες πρόσβαση στις περισσότερες από τις εφαρμογές που προσφέρονται τώρα στο Instagram, αλλά με γονικό έλεγχο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πολλά παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών χρησιμοποιούν ήδη το Instagram και στελέχη της αναφέρουν ως επιχείρημα ότι πλέον δεν θα χρειάζεται να ψεύδονται για την ηλικία τους.

Το Facebook δεν έχει ακόμη ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή, ούτε έχει οριστικοποιήσει τα χαρακτηριστικά της. Το Facebook έχει παρουσιάσει το Messenger Kids, μια έκδοση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για παιδιά που όμως δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις επικοινωνίες και τις συνδέσεις των παιδιών τους και να θέτουν χρονικούς περιορισμούς.

Check Also

Μίνι κραχ στις αγορές λόγω της αφρικανικής μετάλλαξης

Σε μαζικό sell-off οδηγούνται οι αγορές στην Ευρώπη, καθώς ο κυριαρχεί ο φόβος στους επενδυτές …

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνουν 10 δισ. δολάρια στον Σουλτάνο!

Ανάσα για την οικονομία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φαίνεται να βρίσκει ο Ρετζέπ Ταγίπ …