ΗΠΑ: 266.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο! Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 266.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο – είχε δημιουργήσει 156.000 τον Οκτώβριο – σημαντικά ψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν άνοδο κοντά στις 180.000. Βασικό ρόλο έπαιξε ότι οι εργάτες της General Motors σταμάτησαν την απεργία μετά από 40 μέρες.

Tο ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 3,5% από 3,6%, επιστρέφοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών (1969).

Επιπλέον, το μέσο ωρομίσθιο σημείωσε άνοδο 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 28,29 δολάρια την ώρα, ενώ σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 3,1%.

Λόγω των αποτελεσμάτων, η Fed εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή, και ότι θα υπάρξει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη λόγω της στήριξης των καταναλωτών. Μάλιστα, το γεγονός αυτό, αναφέρει ο Bloomberg, μπορεί να βοηθήσει την κεντρική τράπεζα να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια εν όψει των εμπορικών συναντήσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Ενδεικτικά, στον κλάδο των κατασκευών, δημιουργήθηκαν 54.000 θέσεις εργασίες σε σχέση με τις 43.000 του προηγούμενου μήνα.

Τέλος, τα αναπάντεχα νούμερα εκτόξευσαν τα futures της Wall Street κοντά στην τιμή των 3.135,75, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Check Also

H διαχειρίστρια εταιρεία των Pizza Hut και Wendy’s… κήρυξε πτώχευση!

Share Twitter Η NPC International Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης των εστιατορίων Pizza Hut στις …

Λόγω κορωνοϊού η Volkswagen ματαιώνει την κατασκευή του εργοστασίου στην Τουρκία

Share Twitter Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του για την κατασκευή …