ΗΠΑ: Τουλάχιστον 41 άτομα συμμετείχαν σε πενταήμερο event για swingers κόλλησαν κορωνοϊό!

Ένα «συνέδριο» για swingers στη Νέα Ορλεάνη εξελίχθησε σε υπερ-εστία κρουσμάτων κορωνοϊού, με τουλάχιστον 41 από τους συμμετέχοντες να βγαίνουν θετικοί σε τεστ που υποβλήθηκαν μετά τη διοργάνωση.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, ο ιδιοκτήτης της διοργανώτριας εταιρείας Naughty Events έγραψε για το πενταήμερο ερωτικό event του Νοέμβρη με τίτλο «Naughty in N’awlins» οτι αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο για επιτυχία, χάρη στην πληθώρα προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από τον ιό.

«Είχαμε λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για το check-in, εφαρμόζοντας μια διαδικασία χωρίς άγγιγμα που περιλάμβανε, έλεγχο θερμοκρασίας, τήρηση αποστάσεων στις ουρές και χρήση απολυμαντικού κατά την άφιξη. Είχαμε δώσει βραχιολάκια σε όσους είχαν αντισώματα, υποδεικνύοντας ότι δεν θα μπορούσαν να ξανακολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό. Άλλα βραχιολάκια εκχωρήθηκαν σε άτομα που μας επέδειξαν πρόσφατο αρνητικό τεστ. Αυτά ανέγραφαν μέχρι και την ημερομηνία που το άτομο βγήκε αρνητικό», γράφει στο blog του ο Μπομπ Χάναφορντ για το «συνέδριο» που ξεκίνησε στις 10 Νοέμβρη.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, μετά την ολοκλήρωσε του event βγήκε να γιορτάσει την επιτυχία του με φίλους. Όμως οι πανηγυρισμοί του ήταν… πρόωροι.

«Την επόμενη κιόλας μέρα άρχισαν να έρχονται μηνύματα. Είχαμε το πρώτο θετικό κρούσμα. Μια σύζυγος βρέθηκε θετική το βράδυ της Δευτέρας, μετά το event. O άντρας της ήταν αρνητικό. Και οι δύο είχαν εξεταστεί πριν από το συνέδριο [και είχαν βρεθεί αρνητικοί]», σημειώνει ο Χάναφορντ.

Τις μέρες που ακολούθησαν το event, ο διοργανωτής δέχτηκε δεκάδες άλλα μηνύματα. Τουλάχιστον 41 από τους 300 συμμετέχοντες ανέφεραν κόλλησαν τον ιό, όμως ο ίδιος ο Χάναφορντ πιστεύει ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι περισσότεροι, και απλά να μην επικοινώνησαν μαζί του ή να μην έκαναν τεστ ως ασυμπτωματικοί.

Παρόλο που η εκδήλωση έγινε σε χρόνο που το επέτρεπαν τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19 στη Νέα Ορλεάνη, ο διοργανωτής δηλώνει μετανιωμένος, επισημαίνοντας ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο, δεν θα διοργάνωνε ποτέ το event. «Δεν θα το έκανα αν ήξερα όσα ξέρω τώρα. Είναι ένα βάρος στη συνείδησή μου που θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να βεβαιωθώ ότι όλοι είναι 100% καλά».