ΗΠΑ: Τίγρης σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Μια τίγρης της Μαλαισίας στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, είναι θετική στον κορονοϊό. Η τίγρης, η οποία είναι τεσσάρων ετών, είχε έναν ξηρό βήχα και έτσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε τεστ.

Η Ένωση για την Προστασία της Άγριας Φύσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της “Η Νάντια, μια 4χρονη θηλυκή τίγρης Μαλαισίας, από το Bronx Zoo, βγήκε θετική στο τεστ για τον COVID-19. Η συγκεκριμένη τίγρης, η αδελφή της Azul, δύο τίγρεις της Σιβηρίας και τρία λιοντάρια ανέπτυξαν ξηρό βήχα και αναμένεται να αναρρώσουν σύντομα”.

Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε από το εργαστήριο των Κρηνιατρικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Άιοβα.

“Αν και παρατηρήσαμε μια μείωση της όρεξης τους, τα αιλουροειδή του ζωολογικού μας κήπου τα πάνε καλά και βρίσκονται υπό κτηνιατρική φροντίδα” διευκρινίζει η ανακοίνωση.

“Δεν είναι γνωστό πώς αυτή η ασθένεια επηρεάζει τις μεγάλες γάτες και επειδή τα διαφορετικά είδη αντιδρούν με άλλον τρόπο με νέες μολύνσεις, θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και να περιμένουμε την πλήρη ανάρρωσή τους” τονίζεται.

Οι τέσσερις τίγρεις που έχουν συμπτώματα έχουν απομονωθεί στον τομέα “Tiger Mountain”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα υπόλοιπα αιλουροειδή δεν έχουν εμφανίσει αντίστοιχα συμπτώματα.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ελπίζουν η διάγνωση της Νάντιας να βοηθήσει σε όσα γνωρίζουμε για τον κορονοϊό και πώς επηρεάζει τα ζώα.

Ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός από τις 16 Μαρτίου λόγω των μέτρων.

Πηγή: NY POST

Check Also

Σάλος στις ΗΠΑ! 45χρονη μητέρα σπρώχνει στο νερό για να πνίξει τον 9χρονο αυτιστικό γιο της!

Share Twitter Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή που …

”Όσκαρ ψυχραιμίας” για 12χρονο Ιταλό που έτρεχε ξωπίσω του μια αρκούδα..! (Video)

Share Twitter Όσκαρ ψυχραιμίας θα ελάμβανε, αν υπήρχε, ο 12χρονος Αλεσάντρο για την αντίδρασή του …