ΗΠΑ: «Ορκίστηκε» η πρώτη κατσίκα δήμαρχος (Video)

Οι τραγελαφικές καταστάσεις στο Φερ Χέιβεν των ΗΠΑ συνεχίζονται. Μετά την εκλογή μιας κατσίκας για την θέση του δημάρχου, ήρθε η ώρα της ορκωμοσίας. Η κατσίκα, όπως είναι φυσικό, δεν πήρε χαμπάρι από ευπρέπειες και επίσημες τελετές και… τα έκανε στο δημαρχείο, αφήνοντας την αστυνομία να καθαρίσει!

Οι κάτοικοι του Φερ Χέιβεν, μιας μικρής πόλης στο Βερμόντ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, επέλεξαν μια κατσίκα για δήμαρχο. Το όνομα της είναι Λίνκολν και είναι μόλις τριών ετών, με μακριά λευκά αυτιά.

Η κατσίκα εκλέχθηκε μεταξύ 15 υποψηφίων, μεταξύ αυτών σκύλους και γάτες.

Το Φερ Χέιβεν, με πληθυσμό 2500 κατοίκων, δεν έχει επίσημο δήμαρχο να το κυβερνα, αλλά έναν “town manager” (δημοτικό μάνατζερ), τον Τζόζεφ Γκάντερ, που είναι επιφορτισμένος με παρόμοια καθήκοντα.

Ο Γκάντερ διάβασε σε μια εφημερίδα ότι ένα χωριό στο Μίσιγκαν, το Όμινα, είχε εκλέξει μια γάτα, τη Sweet Tart, δημοτικό σύμβουλο κι ακριβώς αυτή η ιστορία του έδωσε την ιδέα να διοργανώσει μια αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς.

Με 13 ψήφους υπέρ, η Λίνκολν, η κατσίκα του καθηγητή των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο του χωριού, κέρδισε τον Σάμι τον σκύλο, που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, που θα είναι ένα έτος, θα είναι η εκπρόσωπος του Φερ Χέιβεν στα σημαντικότερα γεγονότα του χωριού.

Δυστυχώς, το ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκλογική αναμέτρηση για την παιδική χαρά, ήταν μόλις περίπου 100 δολάρια, ωστόσο αυτές οι εκλογές με υποψηφίους συμπαθέστατα ζωάκια ήταν, σύμφωνα με τον Γκάντερ, «ένας καλός τρόπος για να ενδιαφερθούν τα παιδιά για τη δημοκρατία».

«Η συμμετοχή (53 ψήφοι συνολικά) ήταν ισχνή, όμως όλο αυτό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αναμένουμε να είναι μεγαλύτερη του χρόνου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την ορκωμοσία του ο Λίνκολν η κατσίκα φορούσε μια ταμπέλα με την λέξη «δήμαρχος», ώστε να… αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις!

Check Also

ΗΠΑ: 29χρονη αστυνομικός άφησε το παιδί της να πεθάνει από τη ζέστη για να κάνει σεξ..! (Photos)

Share Twitter Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο άφησε η μητέρα του …

Συγκινητικό! 6χρονος άφησε την καρκινοπαθή συμμαθήτριά του να τον κουρέψει για συμπαράσταση

Share Twitter Η ιστορία του Oisín Ruskin και της Lulu DeVries είναι από αυτές που …