ΗΠΑ: Η δυναστεία Μπους συνεχίζεται;

Σε μία συνέντευξη του,στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS , ο πρώην  πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ  Μπους ανέφερε  ότι οι πιθανότητες ο αδελφός του Τζεμπ να είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές είναι “50%”.

“Μάχεται μέσα του για να αποφασίσει” εάν θα είναι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2016 είπε ο Τζόρτζ Μπούς για τον αδελφό του,  πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας, 61 ετών σήμερα.

“Είμαστε πολύ κοντά. Ταυτόχρονα όμως, δεν χτυπάει ακριβώς την πόρτα μου για να ζητήσει τη γνώμη μου, επειδή αγωνιά για την απόφαση που θα πάρει. Γνωρίζει τις συνέπειες που θα έχει (μια τέτοια απόφαση) για την οικογένειά του. έχει δει τον πατέρα του και τον αδελφό του στην προεδρία. Για εμένα, είναι κορόνα-γράμματα”.

Ο γιος του Τζεμπ Μπους, ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, ο οποίος εξελέγη την περασμένη Τρίτη σε ένα δημόσιο αξίωμα στο Τέξας, έδωσε επίσης τροφή στη σεναριολογία, δηλώνοντας ότι είναι πιθανότερο πλέον ο πατέρας του να είναι υποψήφιος. Ο Τζορτζ Ου. Μπους, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε εξάλλου ότι θα υποστήριζε με όποιον τρόπο μπορεί τον αδελφό του σε περίπτωση που έθετε υποψηφιότητα και ότι θα έκανε ό,τι κι αν του ζητούσε-ακόμη κι αν του ζητούσε να μείνει στο παρασκήνιο.

Το ερώτημα εάν ο Τζεμπ Μπους θα θέσει υποψηφιότητα στα όργανα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών το 2016 έχει γίνει θέμα έντονων συζητήσεων και είναι γνωστό ότι το εξετάζει πολύ σοβαρά. Η υποψηφιότητά του θεωρείται πως θα ήταν μεν ενωτική, αλλά λιγότερο “ορθόδοξη” από εκείνες διαφόρων άλλων διεκδικητών του χρίσματος.

Ο Τζεμπ Μπους έχει για παράδειγμα δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ μιας φιλόδοξης μεταρρύθμισης στο ζήτημα των παράτυπων μεταναστών, που θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει την μαζική έκδοση αδειών παραμονής και εργασίας για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά. Ο Τζεμπ Μπους είχε πει τον περασμένο Απρίλιο ότι θα αποφασίσει ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Check Also

Κίνα – Κορωνοϊός: Nέα πολιτική κατά της επιδημίας… χαλαρώνουν τους περιορισμούς

Οι κάτοικοι του Πεκίνου γιόρταζαν την απομάκρυνση των χώρων διεξαγωγής τεστ για την covid, ενώ …

H Ρωσία αντιδρά στο πλαφόν στο πετρέλαιο: Αυξανόμενη αβεβαιότητα και υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε το προσωρινό πλαφόν που επιβλήθηκε από τη Δύση στο …