ΗΠΑ: Επιστήμονες εντόπισαν νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊoύ στην Καλιφόρνια

Άλλο έψαχναν κι άλλο βρήκαν οι επιστήμονες στην Καλιφόρνια που ερευνούσαν τυχόν κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην αμερικανική πολιτεία που έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα της νόσου Covid- 19.

Οι ερευνητές εντόπισαν ένα «ντόπιο» στέλεχος του κορωνοϊού, καθώς ερευνούσαν την μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και έχει ανιχνευτεί σε 22 αμερικανικές πολιτείες.

«Υπήρχε μια εγχώρια παραλλαγή κάτω από τη μύτη μας», δήλωσε ο Δρ. Τσαρλς Τσιού, ιολόγος και καθηγητής Εργαστηριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Los Angeles Times».

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα εξέτασε τα δείγματα από το βόρειο τμήμα της πολιτείας με συνεργάτες από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εγχώριο στέλεχος του ιού μπορεί να ευθύνεται για τη διασπορά της πανδημίας στη συγκεκριμένη πολιτεία τους τελευταίους μήνες.

«Μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση ή απλά να δημιουργήθηκε στην πορεία», πρόσθεσε ο Αμερικανός καθηγητής.

«Το νέο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια ανήκει στο ίδιο «οικογενειακό δέντρο»
με αυτό της βρετανικής μετάλλαξης και θα μπορούσε να ευθύνεται για την ταχύτατη εξάπλωση της νόσου στην πολιτεία τους τελευταίους μήνες,» σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

Ένα από τα εργαστήρια που ανίχνευσαν το νέο στέλεχος, το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στο 24% των 4 .500 ιικών δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν σε όλη την Καλιφόρνια τις τελευταίες εβδομάδες του 2020.

Μια άλλη ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το νέο στέλεχος ανιχνεύτηκε στο 25% των 332 δειγμάτων που ελήφθησαν στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Check Also

Υγεία: Χυμός πορτοκάλι για βελτίωση της μνήμης και εκφοράς λόγου

Υγεία: Χυμός πορτοκάλι για βελτίωση της μνήμης και εκφοράς λόγου Ένα από τα πιο κοινά …

Οι παχύσαρκοι πιθανώς να χρειάζονται τρίτη ή υψηλότερη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech

Ιταλοί γιατροί και άλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με έρευνα τους μεταξύ υγειονομικών που έκαναν …