ΗΠΑ: Εκτεταμένες έρευνες για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αθλητών

ΗΠΑ: Εκτεταμένες έρευνες για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αθλητών

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC) έκανε γνωστό ότι συνεργάστηκε με κυβερνητικές έρευνες, μετά την αναφορά ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες διεξήγαγαν εκτεταμένη έρευνα σε αθλητικές ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων των ΗΠΑ.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα εξοικειωμένα με τις έρευνες, ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει ευρείες ποινικές έρευνες για τη σεξουαλική κακοποίηση σε αθλητικές ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων των Η.Π.Α.

Οι έρευνες ακολουθούν την υπόθεση σεξουαλικής κακομεταχείρισης του πρώην εθνικού ιατρού της ομάδας γυμναστικής Λάρι Νασάρ και περιλαμβάνουν όχι μόνο την USOPC, αλλά και την ομοσπονδία γυμναστικής, του ταεκβοντό και άλλους αθλημάτων, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Νασάρ, 55 ετών, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μίτσιγκαν για σεξουαλική κακοποίηση νέων γυναικών γυμναστών που προπονούσε.

Εκτίει επίσης ποινή 60 ετών για καταδίκη ομοσπονδιακής παιδικής πορνογραφίας…

Check Also

ΗΠΑ: Τρομακτική μάχη ανάμεσα σε δύο αλιγάτορες σε γήπεδο γκολφ (Video)

Share Twitter Για περίπου 2 ώρες, οι αλιγάτορες έδιναν μία απίστευτη μάχη, έχοντας δαγκώσει ο …

Τραμπ: Ειρωνεύτηκε δημοσιογράφο γιατί φορούσε μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Share Twitter Τραμπ: Ειρωνεύτηκε δημοσιογράφο γιατί φορούσε μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ξανακτύπησε» …