Ζημιές ύψους €273 εκατ. για την Ryanair μέχρι τον Ιούνιο

Η ιρλανδική αεροπορική, Ryanair, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 273 εκατ. ευρώ για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, καθώς οι πτήσεις κατά την διάρκεια του Πάσχα ακυρώθηκαν λόγω των lockdowns και τα ευρωπαϊκά κράτη κινήθηκαν με μεγάλη επιφύλαξη ως προς τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Συγκριτικά, όπως αναφέρει το CNBC, η αεροπορική είχε ανακοινώσει ζημιές 185 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά κόστη αυξήθηκαν, επιδεινώνοντας τον ισολογισμό της εταιρείας. Στο 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο τα κόστη αυξήθηκαν κατά 116%, κυρίως λόγω των καυσίμων και των χρεώσεων αεροδρομίων και πτήσεων.

Πάντως, ο CEO Michael O’ Leary αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης τις επόμενες εβδομάδες, από τα 5 εκατ. τον Ιούνιο σε σχεδόν 9 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο και πάνω από 10 εκατ. τον Αύγουστο, «αρκεί να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα λόγω Covid στην Ευρώπη».

Πάντως, προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ταξιδιωτική κίνηση στο σύνολο της χρήσης χάρη στις υψηλές κρατήσεις αλλά τόνισε πως τα ναύλα παρέμειναν πολύ κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας, καθώς ανακοίνωσε ζημιές για το α΄ τρίμηνο 273 εκατ. ευρώ.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη πτήσεων χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, τόνισε πως αναμένει να μεταφέρει 90-100 εκατ. επιβάτες στη χρήση μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 80-100 εκατ.

Check Also

Με χρέη 260 δισ. ευρώ στα πρόθυρα της κατάρρευσης ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande

Δεκάδες επενδυτές διαδήλωσαν χθες στη Σενζέν, στη νότια Κίνα, μπροστά στην έδρα της γιγάντιας κινεζικής …

Σόρος: «Τραγικό λάθος» η τοποθέτηση χρημάτων από επενδυτές στην Κίνα

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, με αφορμή την πρόσφατη επέκταση της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας BlackRock Inc. …