Ευρωεκλογές: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών πριν τη κάλπη

Τα μεσάνυχτα πέφτει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής και οι πολιτικοί αρχηγοί, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα σε μία ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο τελικό μήνυμα του υπογραμμίζει:

Η Κύπρος απειλείται και κινδυνεύει. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, βασικό μας στήριγμα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι μήνυμα όμως θα πάει στην Ευρώπη, τώρα που ζητούμε τη στήριξη της, αν στείλουμε στην ευρωβουλή ενισχυμένους τους ευρωσκεπτικιστές του ΑΚΕΛ και τους ακραίους, που την πολεμούν και θέλουν τη διάλυσή της;

Φίλες και φίλοι,

Μην τους αφήσετε να μας γυρίσουν πίσω. Διασφαλίστε τη συνέχιση της σωστής πορείας.

Ενισχύστε τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ένας δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός, σημαίνει ισχυρή Κύπρος στην Ευρώπη.

ΑΚΕΛ

Στο τελικό του μήνυμα ο Άντρος Κυπριανού τονίζει τις ιδεολογικές διαφορές του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν, θέτοντας ως εναλλακτική επιλογή την ψήφο στο ΑΚΕΛ.

Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους πολίτες.

Και σε αυτούς που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων και σε αυτούς που κρατήθηκαν σε απόσταση από αυτές ή απογοητεύτηκαν από το ύφος, το ήθος και το επίπεδό τους.

Σας καλώ να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες.

Και από τη μια πλευρά της ντροπιαστικής διαχωριστικής γραμμής και από την άλλη.

Να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι η πατρίδα μας δε μπορεί να ζει άλλο μοιρασμένη.

Ότι θέλει να ζήσει ελεύθερη και επανενωμένη.

Χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εγγυήτριες δυνάμεις.

Με ασφάλεια και πολιτική ισότητα. Με πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα, ένα Κράτος, μια ιθαγένεια.

Ότι αξίζει να εξελιχθεί σε μια κανονική, σύγχρονη και δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.

Ότι μπορεί να γίνει σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

Σας καλώ να μην χάσετε την ευκαιρία που σας δίνεται την Κυριακή.

Ανεξάρτητα από ιδεολογική τοποθέτηση ή κομματική προέλευση, να στείλουμε μαζί ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα.

Να πούμε μαζί «ως εδώ!».

Φτάνει πιά με τις ύβρεις.

Φτάνει πιά με τα πλαστά διλήμματα που δεν απαντούν σε πραγματικά προβλήματα και δεν εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.

Φτάνει πια με την εκβιαστική κινδυνολογία που αλλοιώνει το εκλογικό διακύβευμα.

Φτάνει πια με την υποκρισία όσων διατείνονται ότι πάνε την Ευρώπη μπροστά ενώ την πισωγυρίζουν.

Φτάνει πια με τους κυβερνώντες που σας ζητούν «να μη γυρίσετε πίσω». Είναι αυτοί που μας γυρίζουν συνέχεια πίσω στο παρελθόν στο οποίο ανήκουν και από το οποίο εμπνέονται τη μαύρη προπαγάνδα τους.

Φτάνει πια με τον εκφοβισμό των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ που προσπαθούν να συσπειρώσουν αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιστρατεύοντας ψέματα για όσα κάνουν και όσα δεν κάνουν. Την αποτυχία, την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα τους, τη φορτώνουν στο ΑΚΕΛ.

Φτάνει πια με τη συνθηματολογία περί ενότητας την ώρα που σπέρνουν το διχασμό και την πόλωση.

Φτάνει πια να πανηγυρίζουν για τα έργα τους που ισχυρίζονται ότι τους κάνουν περήφανους, ενώ θα έπρεπε να τους προκαλούν ντροπή.

Στις ώρες που μεσολαβούν μέχρι την κάλπη, ας αναλογισθούμε όλοι τί έγιναν οι δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και τα ψέματα που μας είπαν.

Την άνοιξη που μας υποσχέθηκαν και μας έφεραν το μόνιμο χειμώνα της διαπλοκής, της διαφθοράς, της αλαζονίας, της φτωχοποίησης, των εκποιήσεων και των επιθέσεων σε κάθε δημόσια περιουσία και κοινωνικό αγαθό

Τα «δεσμεύομαι» που κατάντησαν ανέκδοτο.

Την υπόσκαψη της παιδείας και της υγείας, την άλωση των λιμανιών και της ενέργειας.

Την απορρύθμιση της εργασίας.

Τον ακρωτηριασμό των μισθών και των συντάξεων.

Την υποβάθμιση των υπηρεσιών, των δημοσίων οργανισμών, των υποδομών και του περιβάλλοντος.

Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού.

Την αποδιοργάνωση της Αστυνομίας, τα εγκλήματα κατά των αλλοδαπών γυναικών που δεν πρόλαβαν, το θεσμικό ρατσισμό που επέδειξαν.

Την υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών, των δημοκρατικών θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ένα είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε την Κυριακή.

Είναι απλό και σαφές.

Θα τους επιβραβεύσουμε ή θα τους αποδοκιμάσουμε;

Θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν πάρει ή με τη ψήφο μας θα σταματήσουμε την κατρακύλα τους;

Θα στείλουμε δυνατό και καθαρό το μήνυμα ότι θέλουμε τα πράγματα να αλλάξουν ή θα αφήσουμε τη ψήφο μας να χαθεί σε επιλογές που δεν έχουν τη δύναμη και τη θέληση να σταματήσουν τις πολιτικές της δεξιάς που γιγαντώνουν την ακροδεξιά;

Καμιά ψήφος χαμένη.

Καμιά επιλογή λανθασμένη.

Καμιά συνείδηση αποπροσανατολισμένη.

Όλοι όσοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, όλοι όσοι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τα ψέματα, τους θεατρινισμούς και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ έχουν μία δυνατή επιλογή. Το ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

Καμία συνείδηση δεν πρέπει να υποκύψει σε ψεύτικα διλήμματα.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει σε αυτούς που την επομένη των εκλογών θα τη μετατρέψουν σε δεκανίκι της κυβέρνησης.

Ο κόσμος του ΑΚΕΛ, ο κόσμος της Αριστεράς, όλοι όσοι δεν αντέχουν άλλο την διάλυση της κοινωνίας και του κράτους στην οποία μας οδηγούν έχουμε την ευθύνη έχουμε και τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα.

Ψηφίζοντας ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, δίνουμε δύναμη στη δύναμη του λαού μας, στο όραμα του για μια άλλη Κύπρο σε μια διαφορετική Ευρώπη.

Η ερωπαϊκή ταυτότητα του ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στο τελικό του μήνυμα με αντιπολιτευτική ρητορική κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σε ΔΗΣΥ και κυβέρνηση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες εθνικές επιλογές της χώρας μας, πάντοτε με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Με Πρόεδρο τον Σπύρο Κυπριανού, ανοίξαμε το δρόμο προς την Ευρώπη, το 1987, με την υπογραφή της Τελωνειακής Ένωσης Κύπρου – ΕΟΚ.

Με Πρόεδρο τον Τάσσο Παπαδόπουλο, διασώσαμε την Κυπριακή Δημοκρατία και πετύχαμε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2004 και στην Ευρωζώνη, το 2008.

Είμαστε το ευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα της Κύπρου, που πρωτοστατεί διαχρονικά στην προσπάθεια για απελευθέρωση, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη.

Είμαστε το κόμμα που αξιοποιεί τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο την επίτευξη μιας σωστής λύσης του Κυπριακού, την ισχυροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διεκδίκηση των δικαίων του λαού μας.

Με την ψήφο σας την Κυριακή, στείλτε μήνυμα:

Μήνυμα στην Ευρώπη, ότι το μέλλον μας θα είναι δημοκρατικό και προοδευτικό.

Μήνυμα στην κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, ότι η αποτυχημένη πολιτική στο Κυπριακό, η υπονόμευση των θεσμών και η πολιτική εξαπάτηση πρέπει να σταματήσουν.

Με την ψήφο σας την Κυριακή, στείλτε μήνυμα:

Για διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, σεβασμό στους θεσμούς, τιμωρία όσων ευθύνονται.

Την Κυριακή, ψηφίστε το Δημοκρατικό Κόμμα, για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, μαζί, για την Κύπρο στην Ευρώπη.

 ΕΛΑΜ

Στο τελικό του μήνυμα ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ αναφέρει:

Στις 26 του Μάη η Ευρώπη γυρίζει σελίδα στις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές, των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Στις 26 του Μάη η Κύπρος μπορεί να είναι μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, των αντεθνικών πολιτικών, των σκανδάλων, της διαφθοράς και της ασυδοσίας.

Στις 26 του Μάη με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Ευρωβουλή, οικοδομούμε μια διαφορετική Ευρώπη. Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη των Εθνών, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Δημοκρατική παράταξη

Στο τελικό μήνυμα, η ΔΗ.ΠΑ. για το διακύβευμα των εκλογών αναφέρει:

Φτάνουμε στο τέλος μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία επικράτησε μια πολιτική πόλωση που δεν επέτρεψε ούτε την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ούτε το διάλογο πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορά το αύριο και της Ευρώπης και της Κύπρου.

Πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της επείγουσας ανάγκης να καλυφθεί άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί με την απουσία ενός δυνατού αξιόπιστου και αντιπροσωπευτικού πολιτικού Κέντρου που να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να ενθαρρύνει την εθνική συνεννόηση και να δίνει προτεραιότητα στα ουσιαστικά προβλήματά της κοινωνίας μας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη δική της παρουσία η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δίνει τουλάχιστον μια εναλλακτική διέξοδο στον κυπριακό λαό και την ευκαιρία να ενώσει τις δυνάμεις του με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια να μπει επιτέλους ένα τέλος στις στείρες αντιπαραθέσεις και τους άγονους κομματικούς ανταγωνισμούς.

ΨΗΦΟΣ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν σημαίνει αναγκαστικά ταύτιση με πρόσωπα και ιδέες. Σημαίνει πολύ περισσότερο παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με ένα τρόπο που θα ανοίγει τον δρόμο σε ένα πιο παραγωγικό και δημοκρατικό διάλογο και στην αναζήτηση των σύνθετων απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στα πιεστικά, αλλά σύνθετα προβλήματα της εποχής.

Δίνεται με άλλα λόγια στον κυπριακό λαό η ευκαιρία να κάνει την διαφορά στέλλοντας μέσα από την ψήφο του υπέρ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ το μήνυμα υπέρ ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού.

Είμαστε σίγουροι για την ανταπόκριση που θα βρει το διάβημά μας. Είμαστε σίγουροι για την έκπληξη που θα αποκαλύψει η κάλπη. Για την μεγάλη ανατροπή που θα σημάνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί, είμαστε σίγουροι και για την νοημοσύνη και για την αξιοπρέπεια και για την αγάπη προς την πατρίδα και την δημοκρατία του πολύπαθου λαού μας.

Μήνυμα ενότητας από Σιζόπουλο

Στο τελικό του μήνυμα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενδυναμώσουν τη φωνή της ΕΔΕΚ και να απορρίψουν ακραίες συμπεριφορές.

Συμμαχία- Οικολόγοι

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί του συνδιασμού «Συμμαχία – Οικολόγοι» υπογράμμισαν στο τελικό τους μήνυμα την «αλλαγή» και στην ευκαιρία που θα έχουν οι πολίτες να εκπροσωπηθούν σε πολιτικές ομάδες των (Πρασίνων ή των Ευρωπαίων Δημοκρατών) όπου δεν υπάρχει κυπριακή συμμετοχή.

Check Also

ΑΚΕΛ: 3 χρόνια μετά τη λειτουργία του ΟΚΥΠΥ δεν δόθηκαν ακόμη τα στοιχειώδη εργαλεία στους επαγγελματίες υγείας

Share Twitter 3 χρόνια μετά τη λειτουργία του ΟΚΥΠΥ δεν δόθηκαν ακόμη τα στοιχειώδη εργαλεία …

Δημητρίου: Αν στο ΔΗΚΟ βλέπουν τακτικισμούς, ας κοιτάξουν στο δικό τους σπίτι

Share Twitter Σε δήλωσή του ο  Εκπροσώπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Δημητρίου για τις …