Ευρεία σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που θα επιδιώξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής και εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα και κατά βουλευτών , για να αντιμετωπισθεί ριζικά και άμεσα το φαινόμενο Χρυσή Αυγή.

Πάταξη των κρουσμάτων βίας ,αντιρατσιστικών συμπεριφορών και αντιδημοκρατικών τοποθετήσεων, εντός και εκτός Βουλής, με αυστηρά μέτρα αλλά και εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα και για τους βουλευτές, θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι πραγματοποιείται για το θέμα αυτό ευρεία σύσκεψη στην Ιπποκράτους.

Η ατιμωρησία δεν είναι δυνατόν να «τρέφει» τέτοιους είδους συμπεριφορές, λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, σημαίες της Χούντας, άσκηση παραπολιτικής σε ευαίσθητους εθνικούς τομείς, που υποκαθιστά τις αρχές του συντεταγμένου κράτους, κυνήγι των μεταναστών με ακραίες συμπεριφορές. Θα αξιοποιηθούν και μαρτυρίες συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας που κάνουν λόγο για «ιδιαίτερη σχέση» του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής με αξιωματούχους της ΕΛΑΣ.

Αύριο ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκη, ενώ το Σάββατο  θα συμμετάσχει -μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ- στη σιωπηλή διαμαρτυρία που διοργανώνεται από τη Βουλή στην Ακρόπολη.