Εταιρείες που καθιέρωσαν 5ωρη εργασία με υψηλούς μισθούς… αλλά οι εργαζόμενοι παραιτούνται!

Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει το μειωμένο ωράριο εργασίας με πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να πειραματίζονται πάνω σε αυτή την πολιτική.

Η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 40%, όταν η Microsoft Japan εξέτασε την τετραήμερη εργασία, ενώ η εταιρεία Perpetual Guardian της Νέας Ζηλανδίας διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αφοσίωσης αυξήθηκαν όταν η εταιρία δοκίμασε να μην δουλεύουν την Παρασκευή.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν CEO που έχει εφαρμόσει την πεντάωρη εργασία, οι κοπιαστικές ώρες δημιούργησαν πρωτοφανείς προκλήσεις όσον αφορά στην πρόσληψη και στη διατήρηση ταλέντων.

Ο Stephan Aarstol, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tower Paddle Boards – μιας startup με έδρα την Καλιφόρνια άρχισε να δοκιμάζει την πεντάωρη εργασία σε όλη την εταιρεία τον Ιούνιο του 2015.

Ο Aarstol είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNBC ότι ήθελε να προσλάβει ανθρώπους στην εταιρεία που θα μπορούσαν να δουλεύουν τρεις φορές πιο γρήγορα από άλλους – αλλά σημείωσε ότι αυτή η τακτική «μπορεί να προσελκύσει τους λάθος ανθρώπους».

Εκτός από την ανάγκη άμεσης προσαρμογής στην εργασία, ο Aarstol τόνισε βέβαια, ότι η πολιτική οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς έφυγαν πολλοί εργαζόμενοι, παρά τις υψηλές αποδοχές και τις λιγότερες ώρες εργασίας.

«Είχα μια ομάδα εννέα ατόμων και έχασα τους τέσσερις μέσα σε μια περίοδο 90 ημερών», είπε. Τον έναν τον απέλυσα, αλλά οι άλλοι τρεις έφυγαν».

Προσπαθώντας να εξηγήσει αυτή την συμπεριφορά ο Aarstol δήλωσε:

«Είμαστε μια νεοσύστατη εταιρεία όπου προσπαθούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους. Όταν ξαφνικά ο χρόνος στη δουλειά μειώνεται δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με τους συναδέλφους. Και γι’ αυτό νομίζω είναι πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να φεύγουν».

Check Also

Ο Tζεφ Μπέζος αγοράζει γιοτ $500 εκατ… με έκταση μεγαλύτερη από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Μεγαλεπήβολα σχέδια φέρεται να έχει ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος σύμφωνα με …

Στα $15 δισ. αυξάνει η BioNTech την εκτίμηση των πωλήσεων από τα εμβόλια

Στα 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ (15,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για φέτος από 9,8 δισ. ευρώ, αύξησε την …