Ερντογάν: Ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθόδοξων!

Κάθε προηγούμενη προσπάθειά του να παραχαράξει την ιστορία ξεπέρασε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε μέλη του κόμματός του (ΑΚΡ) έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής «ήταν ηγέτης και των Ορθόδοξων»!

Η απίστευτη αυτή δήλωση Ερντογάν έγινε στο πλαίσιο νέων δηλώσεών του για την Αγία Σοφία και την απόφασή του να τη μετατρέψει σε τζαμί μετά το «πράσινο φως» από το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας.

«Την Αγία Σοφία μπορούν να την επισκεφθούν όλοι όπως και το τζαμί του Σουλτάναχμετ και το τζαμί Σουλεϊμάνιγιε. Ο Μωάμεθ ήταν ο ηγέτης και των Ορθόδοξων. Έχουμε ορθόδοξη εκκλησία. Η Αγιά Σοφιά ήταν ήδη τζαμί, μετατράπηκε σε μουσείο και τώρα έγινε ξανά τζαμί» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, επίσης, ότι «το ιστορικό κτήριο θα διατηρηθεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και σε τηλεφωνικές επαφές που είχε με ηγέτες στους οποίους είπε ότι «θα προστατέψουμε την Αγιά Σοφιά την οποία όλοι θα επισκέπτονται δωρεάν».

Απαντώντας, τέλος, σε βουλευτές που τον κάλεσαν να είναι «παρών» στην προαναγγελθείσα προσευχή της 24ης Ιουλίου ο κ. Ερντογάν είπε «δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια πρόσκληση. Το κάλεσμα για προσευχή είναι μια πρόσκληση για όλους. Θα είμαστε όλοι εκεί μαζί».

Check Also

Μακρόν μέσω Twitter: Ο Λίβανος δεν είναι μόνος…

Share Twitter Μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στους πολίτες του Λιβάνου έστειλε πριν από λίγο στο …

Λίβανος: Δείτε την διάσωση κοριτσιού από τα συντρίμμια 24 ώρες μετά την έκρηξη! (Video)

Share Twitter Τη δραματική στιγμή της διάσωσης ενός κοριτσιού από τα συντρίμμια κτιρίου 24 ώρες …