Επιχείρηση της Αστυνομίας, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης

Επιχείρηση της Αστυνομίας στη Πάφο, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης

Η Αστυνομία, διερευνά δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χτες στις 11:00 μέλη της ΥΑΜ Πάφου και Λεμεσού μαζί με λειτουργούς πάταξης της Αδήλωτης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας μετέβησαν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Κάτω Πάφο όπου εντόπισαν ένα πρόσωπο αφρικανικής καταγωγής να εργάζεται σε τοίχο περίφραξης. Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρόσωπο από το Καμερούν ηλικίας 35 ετών ο οποίος βρίσκεται παράνομα στην Κύπρο και συνελήφθη για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, ο 35χρονος οδηγήθηκε στην Αστυνομία ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. Επίσης γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό του εργοδότη του 35χρονου.

Ακόμη, σε άλλη περίπτωση στις 14:00 χτες Κυριακή μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μετέβησαν σε υπό ανακαίνιση οικοδομή στην Κάτω Πάφο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντόπισαν έναν αλλοδαπό από την Αλβανία ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης.

Όπως διαφάνηκε από περαιτέρω εξετάσεις αυτός βρίσκεται νόμιμα στο έδαφος της Δημοκρατίας αλλά απασχολείτο χωρίς άδεια. Στην συνέχεια αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Ο εργοδότης του που είναι Ελλαδίτης ιδιοκτήτης εταιρείας ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Check Also

Νικόλας: Το ΔΗΚΟ επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, …

9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου: Κοινή Διακήρυξη

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου  -Κύπρου, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα. Στην Κοινή …