Επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης – 17 συλλήψεις…

Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας, διεξήγαγαν χθες μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 6μ.μ. στην επαρχία Λεμεσού, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε δύο εργοτάξια στην επαρχία Λεμεσού, ελέγχθηκαν συνολικά 350 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψαν 17 συλλήψεις εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, 3 που αφορούσαν καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και 1 για παρεμπόδιση
στο έργο της Αστυνομίας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού καθώς και στο ΤΑΕ Λεμεσού για τα περαιτέρω.

Επίσης, άλλα έξι πρόσωπα κλήθηκαν από την Αστυνομία για να κατηγορηθούν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

Τέλος, από τους Επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σε 14 εργοδότες που αφορούσαν 55 πρόσωπα για αδήλωτη εργασία για το συνολικό ποσό των €192,000.

Check Also

Υπό 5ήμερη κράτηση 18χρονος, για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Share Twitter Υπό 5ήμερη κράτηση 18χρονος, για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας Μετά από πληροφορία που λήφθηκε …

ΑΚΕΛ: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που επιβάλουν οι κυρίαρχες ελίτ της ΕΕ οδηγούν στην αύξηση των κονδυλίων

Share Twitter Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που επιβάλουν οι κυρίαρχες ελίτ της ΕΕ οδηγούν στην …