Επιτροπή Αλληλεγγύης από τους Κύπριους της Βρετανίας

Τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης η οποία θα έχει στόχο να προσελκύσει επενδύσεις για την Κύπρο, αλλά και να συμβάλει στις εισφορές του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι Κύπριοι της Βρετανίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τρόποι υποδοχής Κυπρίων, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο, πολλοί Κύπριοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, στη Βρετανία.

Όπως έγινε γνωστό,αρκετοί είναι οι Κύπριοι που επικοινωνούν με συμπατριώτες τους στη Βρετανία για να μάθουν τι χρειάζεται για να μετοικήσουν. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα ενημερώνει και θα στηρίζει όσους Κύπριους αποφασίσουν να μεταβούν στη Βρετανία.

Μεταξύ των συμβουλών, που θα παρέχονται, θα είναι η εύρεση κατοικίας και εργασίας, αλλά και τα δικαιώματα που έχουν από τα επιδόματα πρόνοιας.

Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας ανήκει στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, τη μεγαλύτερη ομοσπονδία αποδήμων Κυπρίων στον κόσμο, η οποία εδώ και μια εβδομάδα είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους Κύπριους και τους φίλους της Κύπρου της Βρετανίας.

Check Also

Χριστοδουλίδης: Κυβέρνηση για όλους κι όχι για τους λίγους και τους φίλους μας χωρίς βαρίδια

“Κυβέρνηση για όλους κι όχι για τους λίγους και τους φίλους μας χωρίς βαρίδια και …

Μαυρογιάννης: Ερωτήματα προς Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη για όσα απαράδεκτα έγιναν στη Βουλή

Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη: «Ερωτήματα προς Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη για όσα απαράδεκτα έγιναν στη …