Επιτελείο Μαυρογιάννη: Προτεραιότητα η οχύρωση της οικονομίας και η προστασία των πολιτών

Επιτελείο Μαυρογιάννη: «Προτεραιότητα η οχύρωση της οικονομίας και η προστασία των πολιτών»

Ακολουθεί δήλωση εκπροσώπου του Εκλογικού Επιτελείου, Σοφίας Λαζαρή:

Το καλάθι κάθε νοικοκυριού, είναι πλέον ακριβότερο κατά 10%.

Την ίδια ώρα, πρόσφατη έρευνα, κατέδειξε πως 8 στους 10 εργαζόμενους, θεωρούν τους χαμηλούς μισθούς ως το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Η συνεχής ανοδική πορεία που ακολουθεί ο πληθωρισμός στην Κύπρο, έχει οδηγήσει στα όρια της την κυπριακή κοινωνία, η οποία βλέπει μέρα με την μέρα να μειώνεται όλο και περισσότερο η αγοραστική της δύναμη.

Η ανοδική πορεία του Δείκτη τιμών Καταναλωτή, σε συνδυασμό με την άρνηση της απερχόμενης κυβέρνησης να λάβει δραστικά μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, οδηγούν τους συμπολίτες μας σε δύσκολες μέρες.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι η οχύρωση της οικονομίας της Κύπρου, μέσα από την εισαγωγή ενός νέους οικονομικού μείγματος που θα δημιουργεί στέρεες βάσεις για ανάπτυξη και ευημερία. Θα οδηγήσει σε σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και σε διατήρηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε λογικά επίπεδα.

Η στοχευμένη προστασία των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης, αποτελεί εξίσου σημαντική προτεραιότητα της δικής μας πρότασης διακυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, προτείνονται, η πλήρης απόδοση της ΑΤΑ, με βάση τη διακύμανση του πληθωρισμού, η μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κλιμακωτή επιδότηση για άμεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια.

 

Check Also

Πάφος: Εντοπίστηκαν δυο οδηγοί να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών…

Στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων δύο πρόσωπα φέρονται να εντοπίστηκαν …

Ο προεδρος Ανστασιάδης στην Αθήνα θα ενημερώσει ξένους ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα ενημερώσει ο προεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ανστασιάδης ξένους ηγέτες …