Επιστολή Παραπληγικών προς Αστυνομία για χώρους στάθμευσης ΑμεΑ

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της, απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη, με θέμα «Καλύτερη ενημέρωση αστυνομικών για την εγκύκλιο με την οποία τους ενημερώνατε για τις πρόνοιες του περί Ατόμων με Αναπηρίες Νόμου, για καταγγελία για παράνομη στάθμευση σε χώρο στάθμευσης για ΑμεΑ σε ιδιωτικό χώρο».

«Έχουμε δεχθεί παράπονα με τα οποία διαπιστώνουμε έλλειψη γνώσης από αστυνομικούς για την εγκύκλιο ημερομηνίας 6 Νοε.2019 με την οποία τους ενημερώνατε για νομικές πρόνοιες του πιο πάνω νόμου και τι να εφαρμόζουν όταν διαπιστώνουν ή γίνονται δέκτες παραπόνων για στάθμευση σε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ», αναφέρεται στην επιστολή.

Προστίθεται ότι «σε περίπτωση παράνομης στάθμευσης σε ιδιωτικό χώρο (π.χ. πολυκατοικίες) όπου τους καθοδηγείτε για τον σχηματισμό φακέλου και τον χαρακτηρισμό της ως μικροπαράβαση/καταγγελία και αξιοποίηση της πρόνοιας του περί ατόμων με αναπηρίες νόμου για τιμωρία σε αυτές τις περιπτώσεις».

Αναφέρεται, επίσης, στην επιστολή ότι αστυνομικοί που δεν γνωρίζουν τους νόμους βλάπτουν την εικόνα της αστυνομίας προς τους πολίτες.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι αστυνομικοί να ενημερωθούν για το πιο πάνω θέμα και με προθυμία να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες όταν δεχθούν τέτοια παράπονα για να τιμωρούνται όσοι επιλέγουν να σταθμεύουν παράνομα σε χώρους για ΑμεΑ», προστίθεται.

Αναφορικά με τις πρόνοιες του «Ο Περί Ατόμων με Αναπηρίες Νόμος του 2000 (127(I)/2000)», για το μπλε δελτίο στάθμευσης και τους χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου αναφέρει, στην ανακοίνωση της, ότι όποιος χρησιμοποιεί δελτίο στάθμευσης χωρίς να είναι δικαιούχος, ή σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης που προορίζεται για άτομα με αναπηρίες, χωρίς να είναι κάτοχος δελτίου στάθμευσης, διαπράττει αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή με χρηματική ποινή μέχρι χίλια διακόσια ογδόντα πέντε ευρώ (€1.285) ή και με τις δύο αυτές ποινές.

Check Also

Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Share Twitter Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος …

Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων

Share Twitter Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων Η …