Επιστήμονες: Αυτός είναι ο πιο ελκυστικός σωματότυπος σε άντρες και γυναίκες!

Χωρίς αμφιβολία η έλξη έχει να κάνει με την προσωπική προτίμηση, και η έννοια του «τέλειου» σωματότυπου δεν είναι ίσως ρεαλιστική. Σύμφωνα όμως με την επιστήμη υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που θεωρούνται ιδιαίτερα θετικά.

Δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο ακούγεται: Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η ανθρώπινη βιολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην έλξη. Ελβετοί επιστήμονες-έχουν βρει ότι έχουμε την τάση να ψάχνουμε κάποια εξελικτικά χαρακτηριστικά στους συντρόφους μας -για παράδειγμα η δυνατότητα να κάνεις παιδιά με βάση το μέγεθος των γοφών σου, σε καθιστά πιο επιθυμητή σε έναν άντρα σε σχέση με άλλες.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος προσέγγισης όταν πρόκειται για τους νόμους της έλξης, στο βασικό εξελικτικό επίπεδο όμως υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μετράνε.
Όσον αφορά λοιπόν στο σωματότυπο μπορούμε γρήγορα να αναγνωρίσουμε ένα πιθανό σύντροφο βασιζόμενοι στην ικανότητά τους να κάνουν παιδιά. Οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφών 7:10 θεωρούνται ελκυστικές ενώ οι άνδρες με αναλογία 9:10 και έντονο σαγόνι είναι ιδανικοί.

Check Also

Το απλό κόλπο για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες…

Share Twitter Η αλήθεια είναι ότι οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλές …

Ποια τα οφέλη του ροδιού στην ερωτική μας ζωή

Share Twitter Το ρόδι συμβολίζει σε πολλούς πολιτισμούς τη γονιμότητα και την καλοτυχία. Ταυτόχρονα, αποτελεί …