Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτο θέμα της εφημερίδας σήμερα “ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ και το χρόνο η κυβέρνηση” . Οι Ε/κύπριοι δεν εμπιστεύονται τους Τ/κ αλλά μπορούν να συνυπάρξουν. 29 χρόνια παράνομου καθεστώτος. Δεν αποδέχονται Τουρκοκύπριο για πρόεδρο. Ζητούνται εξηγήσεις για τις μεταθέσεις. Διχάζουν οι 13 προτάσεις για την οικονομία. Οδοιπορικό στη Πόλη μέσω … Τύμπου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριος τίτλος “ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΤΥΠΑ ΤΟ … ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ”. Τρόικα καλεί Χριστόφια. Φυλάκιση για 1000 ευρώ. Αιολικό πάρκο σε… πεδίο βολής. Κυπριακές Αερογραμμές -“να κλείσει το catering”.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρωτοσέλιδο σήμερα “ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ” – η τρόικα υιοθετεί το χειρότερο σενάριο. Δίκη για το Μαρί: οι πυροσβέστες δεν ήξεραν τι είχαν μέσα τα κοντέινερς. Μηχανισμός – σύγκρουση ΤΚΑ, ιδιωτικοποιήσεις, ΑΤΑ και συντάξεις. Ο εφιάλτης της φυλακής για ένα συνηθισμένο πολίτη. Συναγερμός στο Υπουργείο παιδείας – έφτασαν τους 8,278 οι άποροι πολίτες.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Τίτλος σήμερα “ΡΙΧΝΟΥΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ”. Τέρμα τα κλειστά επαγγέλματα. Χριστόφιας προς συνδικαλιστές “είμαστε κοντά σε δάνειο 2,5 δις”. Η αχίλλειος πτέρνα μας. Θερμό επεισόδιο ΔΗΚΟ – Λιλλήκα για το έμβλημα του κόμματος. Λένε “όχι” σε αποζημιώσεις.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Πρώτο θέμα “Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΥΝΑΤΗ”. Ο πρόεδρος Χριστόφιας σε ομιλία του έστειλε το μήνυμα ότι η Κυπριακή οικονομία έχει γερές βάσεις. Δυναμική φωνή κατά της λιτότητας.