Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπό τον τίτλο “Ο Πανίκος διεκδικεί κυβερνητικά κτίρια” γράφει ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε κρατική περιουσία ως αντάλλαγμα για το χρέος του 1 δισ. ευρώ διαμηνύει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζα Πανίκος Δημητριάδης, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα το χρέος αποδίδει στην Τράπεζα 3% και άρα δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί κάτι λιγότερο. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις στην Τουρκία και γράφει ότι άλλαξε δέκα υπουργούς ο Ερντογάν. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι -μουν έστειλε το μήνυμα για εξελίξεις μετά τις γιορτές σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντερβίς Έρογλου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό τον τίτλο “Τα λένε σήμερα με τον Πρόεδρο για διορισμούς” γράφει ότι συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων θα έχει σήμερα στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μοναδικό θέμα τους διορισμούς των Προέδρων και των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών. Σε άλλο θέμα η “Σ” γράφει ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου οι 633 πρόωρα αφυπηρετήσαντες υπάλληλοι της τράπεζας διεκδικώντας την απελευθέρωση των ταμείων προνοίας τους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κλείνει άλλος ένας θάλαμος στο νοσοκομείο Αθαλάσσας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τον τίτλο “Τα λένε για ημικρατικούς” γράφει ότι συνάντηση με τους ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προκειμένου να συζητήσουν για τα νέα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών και τα κριτήρια που ο ίδιος ζητά για τα άτομα που θα επιλεγούν. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Κτηματολογίου αδυνατεί να βάλει φρένο στο πλιάτσικο που μαίνεται με την παράνομη κατοχή και χρήση κρατικής περιουσίας, επικαλούμενο την έλλειψη προσωπικού και τις προτεραιότητες του ελέω και της Τρόικας. Σε άλλο θέμα,  γράφει ότι τη μείωση της μαχητικής ικανότητας των 11 ελικοπτέρων της ΕΦ επιστρατεύει η ρωσική πρεσβεία προκειμένου να πείσει πως αυτά θα πρέπει να επισκευαστούν τη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο “Σκληραίνει η αντιπαράθεση” γράφει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν καρατόμησε δέκα περίπου Υπουργούς ανάμεσά τους και τον ισχυρότατο Εγκεμέν Μπαγίς, ωστόσο, η κρίση στην Τουρκία δεν λέει να κοπάσει, με την κοινή γνώμη να κινητοποιείται στην Άγκυρα, τη Σμύρνη, στο Μπεσίκτας, απαιτώντας καταστολή της διαφθοράς. Αλλού  γράφει ότι πριν το τέλος του Φεβρουαρίου του 2014 η ΡΑΕΚ θα λάβει τελικές αποφάσεις όσον αφορά το νέο μοντέλο Αγοράς Ηλεκτρισμού το οποίο θα εφαρμοστεί στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αλυσιδωτές επιπτώσεις δημιουργούνται από τη μείωση της κρατικής χορηγίας προς το αντιναρκωτικό συμβούλιο.

 The Cyprus Daily: Με τίτλο “Υπό πυρά ο Ερντογάν” γράφει ότι Τούρκος εισαγγελέας κατηγόρησε την Αστυνομία για παρακώλυση των καθηκόντων του για τις έρευνες στην υπόθεση διαφθοράς που πλήττει την Κυβέρνηση Ερντογάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διεθνής κορυφαίος οργανισμός συστήνει την Κύπρο για υποβρύχιες καταδύσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κίνα γιορτάζει τα γενέθλια του Μάο.

 

Check Also

Αβέρωφ: Μπορούμε να φτιάξουμε την ακόμα καλύτερη Κύπρο βασιζόμενοι και στο ταμείο Ανάκαμψης

Αβέρωφ: Μπορούμε να φτιάξουμε την ακόμα καλύτερη Κύπρο βασιζόμενοι και στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. …

Χειροπέδες σε 21χρονο διακινητή μεταναστών – Έφοδος στο διαμέρισμά του

Χειροπέδες σε 21χρονο διακινητή μεταναστών – Έφοδος στο διαμέρισμά του Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 21 …