Επιμένει ο Πιστόριους ότι σκότωσε τη φίλη από λάθος

Συγγνώμη από την οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ ζήτησε στη διάρκεια της κατάθεσής του ο Όσκαρ Πιστόριους, λέγοντας με τρεμάμενη φωνή: «Ήθελα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα».

Είπε ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, πιστεύοντας ότι την υπερασπιζόταν από έναν εισβολέα.

Ο Πιστόριους δήλωσε ότι η πράξη του να πυροβολήσει -και να σκοτώσει- την σύντροφό του, του έχει προκαλέσει εφιάλτες. «Φοβάμαι να κοιμηθώ, βλέπω εφιάλτες, μπορώ να μυρίσω αίμα και ξυπνάω τρομοκρατημένος» τόνισε.

Απευθυνόμενος στη μητέρα της Στέενκαμπ, είπε: «Ξυπνάω κάθε πρωί και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέφτομαι, οι πρώτοι άνθρωποι για τους οποίους προσεύχομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που άφησα σε σας και την οικογένειά σας».

«Προσπάθησα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όταν πήγε στο κρεβάτι εκείνη τη νύχτα, ένιωθε ότι την αγαπούσαν. Προσπάθησα να εκφράσω τις λέξεις στο χαρτί πολλές φορές και να σας γράψω. Αλλά οι λέξεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές» πρόσθεσε.

Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους ξεκίνησε πάλι σήμερα, Δευτέρα, στην Πρετόρια, ύστερα από διακοπή δέκα ημερών, με την κατάθεση του ιατροδικαστή Γιαν Μπόθα, η οποία αναμένεται προηγήθηκε της κατάθεσης του ίδιου του αθλητή, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013.

Ενώ τον λόγο έχει τώρα η υπεράσπιση, ο ιατροδικαστής Μπόθα κατέθεσε, ύστερα από αίτημά του, «για οικογενειακούς λόγους υγείας» αντίθετα με τη συνήθη πρακτική που θέλει ο κατηγορούμενος να καταθέσει πρώτος.

O δρ Μπόθα, βάσει επιστημονικών στοιχείων από τη νεκροψία της Στέενκαμπ έκρινε ότι δεν πρέπει να είναι «δογματικός» στον υπολογισμό του χρόνου που απαιτείται για τη χώνεψη πριν από έναν θάνατο και ότι οι ιατροδικαστές δεν έχουν τη δυνατότητα παρά «να κάνουν παρατηρήσεις» , δεν μπορούν να καταλήξουν σε αναδρομικά αποτελέσματα.

Ο συνάδελφός του Γκερτ Σαάιμαν, τον οποίο επικαλείται η κατηγορούσα αρχή, είχε δηλώσει κατά την πρώτη φάση της δίκης ότι η Ρίβα είχε φάει γύρω στις 01.00 της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, περίπου δύο έως τρεις ώρες πριν από τον θάνατό της, σε αντίθεση με την εκδοχή του Πιστόριους ότι το ζευγάρι είχε κοιμηθεί νωρίς, γύρω στις 22.00 το βράδυ και ο ίδιος πίστευε ότι η Ρίβα κοιμόταν όταν άρχισε να πυροβολεί.

Ο αθλητής επιμένει ότι σκότωσε από λάθος τη φίλη του λίγο μετά τις 03.00 της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, περνώντας την για κλέφτη που είχε κρυφτεί στην τουαλέτα.

Αντίθετα η κατηγορούσα αρχή πιστεύει ότι ο Πιστόριους σκότωσε τη Ρίβα εν γνώσει του και παρουσίασε καταθέσεις μαρτύρων προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τις δεκαπέντε πρώτες συνεδριάσεις της ιδιαίτερα προβεβλημένης από τα ΜΜΕ δίκης ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόριας.

Η δίκη που άρχισε στις 3 Μαρτίου, είχε αναβληθεί στις 28 Μαρτίου λόγω ασθενείας ενός μέλους του δικαστηρίου. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα Μαΐου.

Η εικόνα του Πιστόριους από τη δίκη δεν προβάλλεται σε απευθείας αναμετάδοση, αλλά το κοινό θα μπορεί να ακούει μόνο τη φωνή του.

Check Also

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε φυλακή μετά από εξέγερση στον Ισημερινό

Τουλάχιστον 15 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε μια από τις μεγαλύτερες …

Σοκ στις ΗΠΑ! Πα-τέρας έβαλε ασπίδα το 1 έτους παιδί του για να μην συλληφθεί… τον χτύπησαν με taser (Video)

Ακόμα και το ηλικίας μόλις ενός έτους παιδί του χρησιμοποίησε ως ασπίδα για να αποφύγει …