“Επικό” μποτιλιάρισμα στη Ρωσία

Μία από τις χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων χρόνων, προκάλεσε το χειρότερο μποτιλιάρισμα στη Ρωσία, στο δρόμο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη.

Τρεις ημέρες, σε μήκος 190 χιλιομέτρων και σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, περίπου 4.000 οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να προσπαθούν να παραμείνουν ζεστοί και να … περιμένουν. Όσοι προσπάθησαν να «διαφύγουν» το μετάνιωσαν πικρά… «Σημειώνονται ατυχήματα κάθε δέκα μέτρα», έγραψε μια κάτοικος της Μόσχας στον λογαριασμό της στο Τwitter.

«Παρέμεινα εγκλωβισμένος  για έξι ώρες», ανέφερε ένας άλλος που κατήγγειλε πως τα καταστήματα που βρίσκονται πάνω στην εθνική οδό εκμεταλλεύτηκαν το κομφούζιο και, βλέποντας τον κόσμο να συρρέει απεγνωσμένος για να πιει κάτι ζεστό, αύξησαν κατακόρυφα τις τιμές στο νερό και τα ζεστά ροφήματα.

Μετά από αυτό οι αρχές προνόησαν για υπηρεσία διανομής ζεστού φαγητού και παροχής πρώτων βοηθειών στον αυτοκινητόδρομο, καθώς και σημεία όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ζεσταθούν, όμως ο ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πούτσκοφ μιλώντας στην τηλεόραση παραδέχθηκε πως το σύστημα δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε..