Επίθεση Ταλάτ στον Έρογλου

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην ηγέτης  των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατηγορώντας τον διάδοχο του, Ντερβίς Έρογλου, ότι δεν πιστεύει στη λύση του Κυπριακού, και ότι ούτε εργάζεται για την εξεύρεση κάποιας λύσης.

Ο κ. Ταλάτ σχολίασε τις εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και την κατάσταση στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ).

Ο κ. Ταλάτ είπε ότι η παρουσία των πολεμικών τουρκικών πλοίων δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.

Ακόμη ανέφερε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται εργασίες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, την αναστολή της συμμετοχής της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις και την παύση του Κουντρέτ Οζερσάι από τα καθήκοντα του ως διαπραγματευτή, «βολεύει τον Ντερβίς Έρογλου».

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ανέφερε ότι αν το ΡΤΚ υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Σιμπέλ Σιμπέρ στις «προεδρικές εκλογές» του Απριλίου του 2015, έχει πιθανότητα να εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Είπε ακόμα ότι ο Ντερβίς Έρογλου έχει πλεονέκτημα έναντι των ανθυποψηφίων του, όσον αφορά στον τρόπο προβολής του.

Τέλος, ανέφερε ότι στο εσωτερικό του ΡΤΚ υπάρχει ανταγωνισμός, εσωτερικές διαμάχες και ανασφάλεια, κάτι το οποίο, όπως είπε, τον ανησυχεί.

Check Also

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε φυλακή μετά από εξέγερση στον Ισημερινό

Τουλάχιστον 15 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε μια από τις μεγαλύτερες …

Σοκ στις ΗΠΑ! Πα-τέρας έβαλε ασπίδα το 1 έτους παιδί του για να μην συλληφθεί… τον χτύπησαν με taser (Video)

Ακόμα και το ηλικίας μόλις ενός έτους παιδί του χρησιμοποίησε ως ασπίδα για να αποφύγει …