Εξώδικα σε 12 πολίτες που δεν είχαν “safe pass”

Εξώδικα σε 12 πολίτες που δεν είχαν “safe pass”

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, με έμφαση στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου “safe pass” είναι υποχρεωτική.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 2,700 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, από τους οποίους προέκυψαν 38 καταγγελίες σε πολίτες που παραβίαζαν τα διατάγματα και δύο καταγγελίες σε υπεύθυνους υποστατικών, επίσης για παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Να σημειωθεί ότι, πέραν των 600 ελέγχων πραγματοποιήθηκαν σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου “safe pass” είναι υποχρεωτική, από τους οποίους προέκυψαν δώδεκα καταγγελίες πολιτών γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο, όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους άνω των δώδεκα ετών, σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα πρόσωπα και σε εξωτερικούς χώρους όπου βρίσκονται ή / και διακινούνται δύο πρόσωπα και άνω.

Check Also

Υπ. Υγείας: 2,793 άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση

Υπ. Υγείας: 2,793 άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, …

31χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 162 χ.α.ω. αντί 80

31χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 162 χ.α.ω. αντί 80 Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, …