Εξυπνος καθρέφτης μας βοηθά στην διατήρηση μιας καλής σιλουέτας

Η Naked Labs έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία από τον καθρέφτη που κατασκεύασε για να μας βοηθά στην διατήρηση μιας καλής σιλουέτας

H αμερικανική εταιρεία Naked Labs ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός έξυπνου καθρέφτη που θα βοηθά στο να διατηρούμε καλή την σιλουέτα μας με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται όχι μόνο στον αισθητικό τομέα αλλά και σε αυτόν της υγείας μας. Ο χρήστης του καθρέφτη το μόνο που έχει να κάνει είναι σταθεί απέναντι στον καθρέφτη χωρίς να φορά ρούχα. Ο καθρέφτης καταγράφει εικόνες του σώματος που έχει απέναντι του και πραγματοποιεί στην συνέχεια μια τρισδιάστατη χαρτογράφηση του.

Με αυτόν τον τρόπο ο καθρέφτης εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια τα σημεία του σώματος του χρήστη στα οποία έχουν επέλθει αλλαγές. Κάθε χρήση του καθρέφτη αποθηκεύεται και τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στον κάτοχο του μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο. Ετσι ο κάτοχος του καθρέφτη θα μπορεί να βλέπει αν και τι είδους βελτίωση ή επιδείνωση έχει επέλθει στο σώμα του όσον αφορά την παρουσία του λίπους ή την μυϊκή μάζα σε αυτό.

Η εταιρεία κάνει λόγο για το «πρώτο οικιακό σαρωτή σώματος στον κόσμο» και υποστηρίζει ότι η διάθεση αυτών των καθρεφτών στην αγορά θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο με την τιμή τους να κινείται πέριξ των 1,500 ευρώ.

Η είδηση ότι ο καθρέφτης θα αποστέλλει τα δεδομένα στην Naked Labs η οποία και θα τα αποθηκεύει προκαλεί ανησυχία ελλοχεύει ο κίνδυνος είτε από κάποιο εσωτερικό λάθος της εταιρείας είτε από παρέμβαση χάκερ να διαρρεύσουν γυμνές φωτός των χρηστών οι οποίοι να πέσουν στην συνέχεια θύματα ακόμη και εκβιασμών.

Η Naked Labs έσπευσε να ανακοινώσει ότι όλα τα δεδομένα των καθρεφτών θα είναι κρυπτογραφημένα και επιπλέον καμία φωτογραφία δεν θα είναι συνδεδεμένη με κάποιο όνομα.

Check Also

Ισραηλινοί επιστήμονες «τύπωσαν» την πρώτη 3D καρδιά από ανθρώπινο ιστό

Share Twitter Επιστήμονες παρουσίασαν σήμερα στο Τελ Αβίβ ένα πρωτότυπο ανθρώπινης καρδιάς με αγγεία, προϊόν …

Τρία «κολπάκια» με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο για πιο γρήγορο σερφάρισμα

Share Twitter Παρά το γεγονός ότι το ίντερνετ αντιπροσωπεύει πλέον τον περισσότερο χρόνο που καταναλώνουμε …